Øltype: India Pale Ale
Alkohol: 6,8% vol. (50 cl. dåse)
Forhandler: Mikkeller, Beer Club Box februar. 
Bedømmelse: 4 ud af 5 kapsler.

Mikkeller har i samarbejde med De Proef Brouwerij brygget en serie af New England IPA’er, der kun er brygget med en enkelt humle. Denne serie består af ni øl og ni humler: Amarillo (Idaho og Washington, USA), Cascade (Australien, Tyskland og Washington, USA), Centennial (Belgien og Washington, USA), Sorachi Ace (Belgien og USA).

Terroir kommer af ordet terre, der betyder jord. Det var oprindeligt et fransk term inden for vin, kaffe og te, der angav de særlige kendetegn, som geografi, geologi og klimaforhold på en bestemt lokalitet prægede bestemte sorter med. Landbrugsarealer i samme område deler samme jordbund, vejrforhold og dyrkningsteknikker, som alt sammen bidrager til høstens unikke kvaliteter. Den samme druesort dyrket i forskellige regioner kan således frembringe meget forskellige vine. – Wikipedia.

SAMSUNG CSC

Jeg har kun fået den ene Hop Terroir Centennial Washington USA, og som du kan læse foroven, så dyrkes Centennial to steder – Belgien og USA. Det kunne måske have været en god ide, at smage de to forskellige terroir op imod hinanden, men nu giver jeg mig i kast med Centennial.

Hvis du er interesseret i at smage denne serie, kan du finde halvdelen (Centennial og Sorachi Ace) lige her.

Duft
Øllen har en let krydret og citrusholdig duft. Ydermere har øllen en dejlig og næsten kandiseret sødme, noget rugen, havren og hveden sikkert også bidrager til.

SAMSUNG CSC

Smag
Øllen har en medium mundfylde, med en let kulsyre og god sødme. Øllen smager af citron og af sødmefuld appelsin. Eftersmagen er let bitter, krydret og tør.

Konklusion
Som New England IPA’er har for vane, dufter og smager de meget af tropiske frugter. Det gør denne øl ikke som sådan. Der er en klar duft og smag af citrusfrugter, men de tropiske frugter står ikke på spring.
Men afviger denne øl så lidt fra øltypen, tja måske, men det giver mig en meget god fornemmelse af hvad Centennial-humle kan smage af.

4 ud af 5 kapsler. 

4kapsel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: