Øltype: Imperial Stout
Alkohol: 8,7% vol. (33 cl. flaske)
Forhandler: 3 Crates Brewing, sponsoreret. 
Bedømmelse: 3 ud af 5 kapsler. 

Torsdag d. 15. februar åbnede Lars igen dørene op for den lille butik Haandpluk beliggende i Klitmøller, samtidig havde han lanceringen af sit nye nanobryggeri 3 Crates Brewing.
Lars brygger sine øl på Gyrup gård – hvor Thy Whisky også bliver brygget. Alt på Gyrup Gård er økologisk, og derfor er alle ingredienser i 3 Crates Brewings øl også økologiske.

IMG_20180217_153256-EFFECTS

Udseende
3 Crates Brewings etiketter udstråler finesse og overskud. Alt det jeg har brug for står på etiketten: øltype, ingredienser, alkoholprocent og en lille beskrivelse af øllet.
Jeg er heller ikke i tvivl om, hvor bryggeriet ligger: Gyrup Gård – Klitmølller – Thy. Kan man blive meget mere tilfreds som Thybo, jeg tror det ikke.

IMG_20180306_195207

Efter kapsellen ryger af flaskehalsen stiger skummet hurtigt op. Da jeg hælder øllen op i glasset, mødes jeg af en kulsort væske, og et skum der fylder halvdelen af glasset. Skummet falder til ro, og ligger nu i et tyndt lysebrunligt lag.

Duft
Yesterday’s Yells dufter af mørk ristet malt, mørk chokolade og lette noter af karamel. På etiketten siges øllen at dufte af bourbon, dette kan jeg dog ikke få frem i aromaen, selvom det unægtelig lyder lækkert.

IMG_20180306_203545

Smag
Yesterday’s Yells har en middel mundfylde. Smag af kaffe og bitter mørk chokolade ligger sig til rette på tungen og i mundhulen. Selvom øllen kun ligger på 8,7% vol., kan det sagtens mærkes. Alkoholen varmer i halsen, og eftersmagen føles tør og en anelse krads.

Konklusion
Jeg synes det er et lidt spøjs valg, at brygge en imperial stout på blot 8,7% vol. også lade alkoholen skinne så meget igennem.
Men så slår det mig, at navn og øl muligvis hænger sammen. Yesterday’s Yells kunne være et navn til en øl, der smager som en traditionel imperial stout med en tør og malt-bitter eftersmag.

IMG_20180306_195123

Jeg tror jeg er blevet forvent, med søde og tunge imperial stout, hvor alkoholen gemmer sig. Det er en smag jeg har vænnet mig til, derfor spiller det ikke for mig, at drikke en imperial stout på så få procenter med kraftig smag af alkohol.

Om det er nyt tag eller gammelt (Yesterday’s Yells / fortidens kald) på en imperial stout ved jeg ikke, men den har sat tankerne i gang hos mig. Og kan du lige din imperial stout tør og bitter, ja så vil den være noget for dig. Jeg bliver dog nødt til at give:

3 ud af 5 kapsler.  

3kapsel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: