Øltype: Vienna Lager
Alkohol: 5,6% vol. (50 cl. flaske)
Forhandler: Hjort Beer, sponsoreret.
Bedømmelse: 4 ud af 5 kapsler. 

En gang tilbage i februar skrev Hjort Beer til mig, og spurgte om ikke jeg gerne ville smage på hans øl. Jeg takkede ja, og en dag lå der fire øl (to af hver) ved min hoveddør.

Hjort Beer er et kontraktbryggerier og får brygget sine øl hos polske Recraft i Krakow. Hjort Beer har lige nu to øl i sortimentet; Wiener Walzer og Brown Bella.

IMG_20180320_205314

Wiener Walzer er en Vienna Lager, som vandt guld i DM i håndbryg i 2017. Øllen er på 5,6% vol og brygget med vienna malt, caramel malt og havre, som skulle give en god rund mundfylde og Hallertauer Mittelfrüh-humlen der skaber balance i øllet.

Udseende
Wiener Walzer står let uklar og ravfarvet i glasset. Der ligger et fint lag skum på toppen. Øllet kommer i en flot 50 cl. flaske med en lækker etikette, og bagpå beskrives øllen og dennes ingredienser nøje.

IMG_20180320_205501

Duft
Wiener Walzer dufter dejligt at de forskellige malte øllen er brygget med. Især en let aroma af karamel møder mine næsebor.

Smag
Jeg tager en tår, og mødes af en blød og fyldig øl. Næste tår bliver mere glubsk og grådig. Kulsyren perler let på tungen, og en smag af let karamelmalt giver øllen sødme. I eftersmagen dukker smagen af humle op, og giver en dejlig og let bitterhed til øllet.

IMG_20180320_211134

Konklusion
Hvor blev min øl af? Det er lidt ligesom at drikke en Cocio, den er væk før man får set sig om.
Wiener Walzer er et sjældent syn i ølverdenen. Der er ikke mange der giver sig i kast med denne øltype. Så stor ro stil Hjort Beer for at brygge denne øltype i en tid, hvor alt skal være juice og hazy as f**k. Det er dejligt med ukompliceret men kompleks øl. En rigtig tørstslukker.
Wiener Walzer gør sig rigtig godt til mad også, og forsvinder endnu hurtigere fra jordens overflade.

Mange tak til Hjort Beer for denne første smagsprøve.

4 ud af 5 kapsler.

4kapsel

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: