Øltype: Imperial IPA
Alkohol: 9,4% vol. (33 cl. flaske)
Forhandler: Bestofbeers.dk, sponsoreret.
Bedømmelse: 4,75 ud af 5 kapsler.

Tak til Bestofbeers.dk for denne syvende og sidste øl i Amager Bryghus’ Amerikaner Serie 2018. Du kan stadig købe øllene samlet eller hver for sig.

D. 7. juli havde Amager Bryghus deres Amerikanerdag, hvor de frigav de øl de gennem året, havde brygget med amerikanske bryggerier.

Vi har anmeldt alle øllene, som du kan læse om her.

Det var meningen, at der skulle udgives syv øl på dagen, men én var ikke færdiggæret. Og nu knap en måned efter er øllen tappet på flaske og kommet i handlen. Heavy Mental er dog ikke et samarbejdsbryg, men en version af øllen der hedder Heavy Mental’s brygget sammen med Other Half i USA. Heavy Mental’s blev frigivet i oktober 2017 hos Other Half.

00100dPORTRAIT_00100_BURST20180803171104555_COVER

Udseende
Heavy Mental er flot gul og uklar – totalt i den New Englandske ånd. Skummet er, hvis glasset svinges lidt rundt, hvidt og cremet.

Duft
Heavy Mental er en double tørhumlet Imperial IPA, og det kan jeg i den grad dufte. Øllen dufter af tropiske frugter; overmoden melon, ananas og friske appelsiner.

00000PORTRAIT_00000_BURST20180803195832814

Smag
Heavy Mental har en fed og fyldig mundfylde, der klistrer hele munden til. Øllen smager af tropisk frugttyggegummi, med en smag af banan, melon og ananas. Smagen af alkohol kan sagtens fornemmes, men forsvinder efter lidt tid i eftersmagen. Eftersmagen har en lille smule bitterhed, men det hele ender mere tørt end bittert.

Konklusion
Med Heavy Mental har Amager Bryghus brygget en virkelig lækker Imperial IPA, som jeg nok vil betegne som værende en NEIIPA. Det er en fyldig og lækker øl, med en kodyl smag af tropiske frugter og en minimal bitterhed i eftersmag.

4,75 ud af 5 kapsler.

1 kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: