Øltype: Witbier
Alkohol: 5,5% vol. (33 cl. flaske)
Forhandler: Boxbeers.dk, sponsoreret. 
Bedømmelse: 4,25 ud af 5 kapsler. 

Stor tak til Boxbeers.dk for, at sponsorere os disse tre nye øl fra Brygbrygbryg.

Vi har tidligere smagt på øl fra Brygbrygbryg fra før de blev kommercielle.

Peter var i kontakt med BrygBrygBryg i november, da han var i København (BrygBrygBryg holder til i Nordvest i København), mødtes de for at udveksle øl.
Ugen inden jul, d. 3. søndag i advent sådan helt præcis, smagte Peter og jeg på de fem øl og en stikkelsbærvin fra BrygBrygBryg. Øllene vi smagte på var: Anne WeisseBeskidt Rum Edition Oak AgedMr. Awesome’s Apple Pie StoutCinnamon Kiss of Death (Julebryg 2017)Barley Wine og Vin de Groseille.

IMG_20180904_185251

BrygBrygBryg er et small batch brewery, de brygger øl i meget begrænsede mængder. BrygBrygBryg er hjemmebryggere, eller det var de, da de nu sælger deres øl hos blandt andet Boxbeeers.dk og på Mikkeller Webshop.  Brygbrygbryg har brygget øl siden december 2016. BrygBrygBryg har mere end brygget 29 øl, som du kan finde opskrifter på via deres hjemmeside.

Udseende
Vi blev allesammen ret benovede (Peter, Mia, Annika og jeg),  da den lyserøde væske flyder ud fra flaskehalsen. Øllet ligner rabarbersaft, og skummet er hvidt.

IMG_20180904_191051

Etiketten er stadig helt sublim, hvor smukke røde og lyserøde blomster pryder forsiden. På bagetiketten er der nedfældet ingredienser, beskrivelse af øllen, temperatur ved indtagelse (8º C), hvordan den opbevares bedste (stående), bryggedato (13/6/18), antal eksemplarer (111/348), alkoholprocent og CL. Og så kan du også skanne en QR-kode, hvor du bliver ledt ind på denne side: https://brygbrygbryg.dk/rouge-hibiscus-2018/.

IMG_20180904_185123

Duft
Rouge Hibiscus dufter af rabarbersaft, solbær, hindbær og rødgrød med sukker på. Det sætter gang i et væld af associationer. Annika og Mia bliver begge meget overraskede over duften og dens sødmefulde karakter.

Smag
Mundfylde er frisk, lidt vandet og besidder en enorm letdrikkelighed. Peter og jeg ville have skudt øllen til kun at indholde 3,5% vol, når man tænker på øllets krop. Vi kan nemlig ikke smage skyggen af alkohol, det er lækkert.

IMG_20180904_185132

Annika siger, at den jo slet ikke smager af øl. Det er ganske rigtig, da smagen af hibiscus bringer en form for syrlighed frem, samt en smag af rababersaft – en syrlig, frisk og lidt sødelig smag.
Rouge Hibiscus har en knastør eftersmag, og den minder i høj grad om champagne, i sin tørhed og med livlige bobler der spiller på tungen.

Konklusion
Rouge Hibiscus er en ret unik Witbier. Den overrasker os med en fantastisk lyserød farve, en duft af syrlige og søde rabarber, og en knastør eftersmag som drak vi champagne.
Det er en kompromisløs øl. Det er en ren øl uden så meget dikkedarer.

4,25 ud af 5 kapsler. 

1 kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: