Øltype: Weissbier
Alkohol: 6,0% vol. (33 cl. flaske)
Forhandler: Boxbeers.dk, sponsoreret.
Bedømmelse: 3,5 ud af 5 kapsler. 

Stor tak til Boxbeers.dk for, at sponsorere os disse tre nye øl fra Brygbrygbryg.

Vi har tidligere smagt på øl fra Brygbrygbryg fra før de blev kommercielle.

Peter var i kontakt med BrygBrygBryg i november, da han var i København (BrygBrygBryg holder til i Nordvest i København), mødtes de for at udveksle øl.
Ugen inden jul, d. 3. søndag i advent sådan helt præcis, smagte Peter og jeg på de fem øl og en stikkelsbærvin fra BrygBrygBryg. Øllene vi smagte på var: Anne WeisseBeskidt Rum Edition Oak AgedMr. Awesome’s Apple Pie StoutCinnamon Kiss of Death (Julebryg 2017)Barley Wine og Vin de Groseille.

IMG_20180904_185251

BrygBrygBryg er et small batch brewery, de brygger øl i meget begrænsede mængder. BrygBrygBryg er hjemmebryggere, eller det var de, da de nu sælger deres øl hos blandt andet Boxbeeers.dk og på Mikkeller Webshop.  Brygbrygbryg har brygget øl siden december 2016. BrygBrygBryg har brygget mere end 29 øl, som du kan finde opskrifter på via deres hjemmeside.

Udseende
Vi havde måske håbet på at Hibiscus Rouge også var lyserød, men ud af flasken kom der en helt almindelig weissbier-farvet øl. Gul, uklar og med et hvidt skum.

IMG_20180904_192326

Etiketten er helt sublim. På bagetiketten er der nedfældet ingredienser, beskrivelse af øllen, temperatur ved indtagelse (8º C), hvordan den opbevares bedste (stående), bryggedato (16/4/18), antal eksemplarer (130/387), alkoholprocent og CL. Og så kan du også skanne en QR-kode, hvor du bliver ledt ind på denne side: https://brygbrygbryg.dk/hibiscus-rouge-2018/.
Det er iøvrigt en fed detalje med banderolen fra kapsellen og til flaskehalsen.

Duft
Hibiscus Rouge er en helt almindelig weissbier brygget med Hibiscus, der tilsætter øllen en form for syrlighed.
Hibiscus Rouge dufter af fede ferskner, tørrede abrikoser og sødmefulde bananer.

IMG_20180904_185059

Smag
Hibiscus Rouge har en medium mundfylde, samt en kulsyre der kan mærkes sagte på tungen. Hibiscus Rouge smager af banan og tørrede frugter. Hibiscus giver øllen en form for syrlighed, og giver os mindelser om at drikke en klassisk Saison Dupont. Hvor Rouge Hibiscus er en let og læskende øl, er Hibiscus Rouge en tør og tung øl. Tung som i den forstand, at vi sagtens kan smage alkoholprocenten, selvom den blot er på 6.

IMG_20180904_185142

Konklusion
Hibiscus Rouge har som alle andre hvedeøl; duft og smag af banan. Men den skiller sig ud med Hibiscus som smagsgiver, der giver et pift af syrlighed, og giver os mindelser om  den belgiske Saison.

3,50 ud af 5 kapsler. 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: