Øltype: India Pale Ale
Alkohol: 5,7% vol. (50 cl. dåse)
Forhandler: Superbrugsen, 12 kr. 
Bedømmelse: 3,50 ud af 5 kapsler. 

I lørdags tror jeg nok lige, at jeg fik ørene i maskine. Jeg havde via min FB-side, skrevet et opslag hvori jeg ville, have jer mine følgere til, at bestemme hvilken øl jeg skulle anmelde. I opslaget havde jeg skrevet således:

Hvilke af disse øl ser I helst, at jeg giver en anmeldelse (læs sviner 😉).
Stem med en reaktion inden kl. 20.00.
❤️ – Paulaner Oktoberfest Bier
😃 – Albani Mosaic IPA
😮 – Kaiserdom – Hefe-Weißsbier
00100dPORTRAIT_00100_BURST20180922123351455_COVER

Det blev Albani – Mosaic IPA, der vandt afstemningen med 16 ud af 20 stemmer. Tak til alle de der bidrog med deres stemme.

Men så var der også nogle der blev sure. Flere synes det var en ufin metode, især da jeg nævner, at anmeldelsen mere er en sviner, end en reel anmeldelse. Det var nu nok sagt mest i spøg, men på den anden side, så synes jeg heller ikke at nogle af øllene er særligt gode.
Det har nu givet stof til eftertanke, og det kan da godt være, at man ikke skal svine øl til lige ved første øjekast. Man skal ikke skue hunden på hårene.

Udseende
Udseendet fejler ingenting. Mosaic IPA kommer i en turkis 50 cl. dåse med en flot udsmykning. Beskrivelsen af øllen er god, og en række specifikationer som IBU (bitterhed) – 45 ud af 100 og EBC (farve) – 20 ud af 100, er altid dejligt at have med.
Øllet har et flot, klar og ravfarvet udseende. Bobler kan ses stige dovnet tilvejrs, mens skummet ligger sig hvidt, fedt og cremet på toppen.

IMG_20180925_152932

Duft
Mosaic IPA har en let frugtig aroma af fyrrenåle, citrus og mango.

Smag
Mosaic IPA har en blød og rund smag af mango, citrus og en slags urter. Smagen, bitterheden og kulsyren ligger sig på tungen og prikker lystig. En varme fra alkoholen spreder sig fra svælget og ned i maven.
Eftersmagen er ret bitter, hvor lidt alkoholsødme også spiller ind.

IMG_20180925_153020

Konklusion
Mosaic IPA er helt tilforladelig øl, der som sådan ikke gør en kat fortræd.

Anders Storm Steinaa skriver på mit føromtalte FB-opslag: “Albanis IPA er faktisk ganske hæderlig synes jeg. Der er ingen grund til, at svine et forsøg på at lave drikbar mainstream øl! Humlesmagen er fremtrædende og respekt for at de holder sig til Mosaic og endda skuer alkoholen lidt op.”

Jeg vil give Anders ret, og uddele 3,50 kapsler for, at gøre hæderligt forsøg ud i ramme det brede publikum med en øl, der ikke blot koster 12 kr, men som også smager som en klassisk amerikansk IPA.

3,50 ud af 5 kapsler. 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: