Øltype: Russian Imperial Stout
Alkohol: 11,8% vol. (33 cl. flaske)
Forhandler: Julegave.
Kan købes hos Bestofbeers.dk – 75 kr.
Bedømmelse: 4,25 ud af 5 kapsler.

Hel & Verdoemenis Bowmore Barrel Aged er lagret på whiskyfade fra verdens ældste destilleri Bowmore, der kan dateres helt tilbage til 1776.

Duft
Øllet dufter kraftigt af en røget tørv. Det er en duft der river lidt i næsen. Den afgiver samtidig en snert af sød finsk lakrids fra sig. Duften er ret intens, og lidt overvældende for en røg- og whiskynovice som undertegnede. Ud fra mit perspektiv, så rammer duften utrolig godt en whisky. Sådan en der kradser og river i næsen.

Smag
Hel & Verdoemenis Bowmore Barrel Aged har en fløjlsblød mundfylde. Det er følelsen af ren nydelse, og Imperial Stout når det er bedst.

Efter øllet har passeret drøblen, og haft sin rundgang i mundhulen. Dukker der på en gang bitter og røget smag op. En bitterhed der ligger på tungen, og bliver liggende, den udtørrer gane og svælg.

Bowmore-fadet blander sig utrolig godt med øllet, og i eftersmagen dukker der både chokolade, smag af tørv og sød finsk lakrids op.

Konklusion
Hel & Verdoemenis Bowmore Barrel Aged går lige i hjernen. Det er ikke en øl der lægger skjul på sin fadlagring. Røget tørv, tovværk og tjære, samt en smag af chokolade og sød finsk lakrids banker der ud af. Det hele ender umådeligt tørt, og jeg bliver nødt til at tage en ny tår for at slukke tørsten.

4,25 ud af 5 kapsler.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: