Øltype: Imperial Stout
Alkohol: 11% vol. (33 cl. flaske)
Forhandler:
Boxbeers.dk, sponsoreret.
Bedømmelse: 3,75 ud af 5 kapsler.

Den 2. februar udgave Amager Bryghus “Wicked Tales of Scotland”. En serie bestående af fire øl, alle brygget på skotske whiskyfade.

Fra venstre mod højre: Black Donald – Whisky Barrel-Aged Heavily Peated Imperial Stout på Laphroaig-fade i otte måneder. Black Cat – Whisky Barrel-aged Peated Baltic Porter på Bowmore-fade i syv måneder. The Boobrie – Whisky Barrel-Aged Double Mash Imperial Stout på Glenn Garioch-fade i syv måneder. Red Cap – Whisky Barrel-Aged Wee Heavy på Auchentoshan-fade i syv måneder.

Stort tak til Boxbeers.dk og Amager Bryghus for at sende mig “Wicked Tales of Scotland”.

DISCLAIMER: Jeg kalder mig selv for Rookiebeers, hvilket især kommer til sin i ret i denne anmeldelse. Jeg er nemlig helt og aldeles en rookie mht. røget skotsk whisky. Bare så I lige ved det.

Udseende
Black Donald er sort som bare fanden. Øllet er tyktflydende og skummet er fyldig og cremet. Skummet forsvinder dog hurtigt, og ligger sig som et beige låg på øllets top.

Black Donald er flot illustreret af Amager Bryghus’ faste illustrator Simon Hartvig (se hans værker på Instagram). Bag på etiketten står hele historien om Black Donald, som du har læse her.

Duft
Black Donald dufter intens af peat (tørv) fra Laphroaig-fadet. Det er en ret intens duft, der river lidt i næsehårene. Duften er både sød og røget. Den søde duft minder lidt om friske grønne æbler.

Smag
Black Donald har en fed mundfylde, der prikker på tungen af kulsyren. Af en Imperial Stout på 11% vol., så er Black Donald forholdsvis let i sit udtryk. Det er ikke en øl, hvor jeg sidder tilbage med en klæg fornemmelse.
Smagen af whisky kan derimod smages fra start til slut. Smagen er sødmefuld, røget og så er den underlig frisk, som smager den af grønne æbler.
Eftersmagen er røget, ristet og tør.

Konklusion
Er jeg blevet lidt mindre røget-skotsk-whisky-rookie efter denne anmeldelse? Muligvis. Jeg kan i hvert fald både drikke og lide Black Donald. Smagen af tørv og røg bliver dog lidt lang i betrækket, og der er sker ikke så meget mere end det i smagen. Derfor indkasserer Black Donald:

3,75 ud af 5 kapsler.

1 kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: