Øltype: Imperial IPA
Alkohol: 11,1% vol. (35,5 cl. flaske)
Forhandler: Skjold Burne Vinhandel, Aalborg. Ca. 40 kr.
Bedømmelse: 1,75 ud af 5 kapsler.

For godt og vel en måned siden, spurgte jeg jer til råds, for hvilken øl skulle jeg anmelde? Valget stod mellem tre øl fra Founders, og vinderen blev Barrel Runner, en Imperial IPA brygget med Mosaic og lagret på romfade.

Udseende
Det er i grunden besynderligt med en Imperial IPA lagret på romfade, og det var da også derfor jeg købte øllen. Den var simpelthen for speciel til at jeg kunne lade den stå. Det kan jo være, at den rent faktisk smager godt.

Barrel Runner står mørkeorange og uklar i glasset. Skummet er hvidt og cremet.

Duft
Barrel Runner dufter tungt af humle og alkohol. Humlen dufter både sød og krads. Alkoholen dufter mest af alkohol, romfadet synes jeg ikke som sådan springer frem.

Smag
Fuck, what, hvad sker der lige den her øl?

Mundfylden er… Ej, den gider jeg ikke snakke om, for mundfylden fordufter så snart øllet har passeret drøblen.

Jeg har taget tre slurke af øllen, og har allerede bestemt mig for at denne ikke bliver drukket op. Størstedelen ryger i vasken, og jeg har hevet en anden øl ud fra køleskabet for glemme denne vederstyggelighed.

Men Barrel Runner smager allermest af alkohol og krads humle. Smagen af alkohol brænder på tungen og i eftersmagen. Humlen kradser i halsen, og hjælper som sådan ikke rigtig på noget.
Rommen kan dog godt smages især i mine bøvser.

Konklusion
“Forestil dig en IPA på 11,1% med noter af alkohol, tropiske frugter og fed mundfylde, ja så har du Barrel Runner.” Sådan beskriver Founders deres Imperial IPA.

Det vil jeg gerne forstille mig, men det passer bare ikke helt. Barrel Runner smager ikke helt i lige så skrækkeligt, som da den var kold, men det er stadig en krads øl, hvor romfadlagring ikke passer særlig godt sammen med en IPA.

1,75 ud af 5 kapsler.

1 kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: