Øltype: Imperial Porter
Alkohol: 10,5% vol. (50 cl. flaske)
Forhandler: Bestofbeers.dk, 100 kr.
Bedømmelse: 5 ud af 5 kapsler.

Året er 2020 og den første øl jeg anmelder i år, er MurpHill 2017 Ed. fra Amager Bryghus. Øllen blev igen brygget i anledning af bryggeriets 10-årsjubilæum, og sidenhen lagret på Bourbon-whiskey fade. Jeg anmeldte øllen da den udkom i 2017, som du kan læse her.

Udseende
Ud af flasken flyder en sort øl – øltypen er en Imperial Rug Porter, og den falder flot til ro i glasset med et fyldigt og cremet skum.

Duft
MurpHill 2017 Ed. Vintage dufter sødt af lakrids, whiskey og chokolade.

Smag
MurpHill 2017 Ed. Vintage har stadig den blødeste mundfylde du kan forestille dig. Det er i det hele taget bare en virkelig velkomponeret øl, og besidder stor kompleksitet.
Smagen af lakrids, ristet rug, chokolade og whiskey er virkelig dejlig. Især den varmende smag fra whiskeyfadet, som på ingen måde er for overdøvende, er meget behagelig.
Eftermagen er på engang bitter, ristet, sød og tør.

Konklusion
Da jeg anmeldte øllen sidst, så jeg Golden Globes og havde lidt svært ved at koncentere mig om øllen. Det gjorde ikke noget, som jeg skrev dengang, og det gør stadig ikke noget, for MurpHill 2017 Ed. Vintage er et helt umådeligt rart bekendtskab og glider lige ned i løgnhalsen uden besvær.

MurpHill 2017 Ed. Vintage er blevet lidt over to år, og “is still going strong”. Den eneste forskel er måske øllens fadpræg, som føles varmere og mere inkorporeret i sin helhed. MurpHill 2017 Ed. Vintage fortjener stadig topkarakter, og får derfor:

5 ud af 5 kapsler.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: