Øltype: India Pale Ale
Alkohol: 5,9% vol. (33 cl. flaske)
Forhandler: Peder Gammelmark, Ugly Duck Brewing Co. – sponsoreret.
Bedømmelse: 4 ud af 5 kapsler.

Tak til Peder Gammelmark fra Ugly Duck Brewing Co. for at sende mig denne øl. I december modtog jeg ni øl fra Peder, som en lille julegave til mig og bloggen. Ni øl, hvoraf de otte er juleøl og den ene en helt almindelig Imperial Stout lagret på romfade.

Fra venstre: Bryggeriet Frejdahl – Jotun, Bryggeriet Refsvindinge – AZ Ale No. 24, Bryggeriet Vestfyen – Willemoes Julebryg & Jule Ale, Ugly Duck Brewing – Rio Grande Blood Rum Ball Edition & X-mas Anomali Barrel Aged Sour Red Ale & Hoppy Christmas, Indslev Bryggeri – Jule Hvede & Frederiks Jul.

Der var engang hvor jeg ikke kunne lide IPA’er, hvor jeg brugte ord som frugtkurv af mangle på bedre beskrivelser, af humlede og frugtige øl.

Nu elsker jeg de humlede øl, og det kan næsten ikke blive bittert nok. Derfor er det også lækkert med en IPA i pakken fra Peder Gammelmark og Ugly Duck Brewing Co.

Øllen jeg anmelder er Hoppy Christmas, en IPA på 5,9% vol. brygget med appelsinskal.

Udseende
Hoppy Christmas har anmeldt før, det var i 2013, og der var jeg ikke vant til de bitre og frugtige øl.
Hoppy Christmas har længe været en del af Ugly Ducks faste sortiment, og hverken etiketten eller øllen har ændret sig særlig meget siden 2012 hvor den udkom.
Etiketten er stadig rød og hvid i julens farver, og øllen er stadig orange med et hvidt skum.

Duft
Hoppy Christmas dufter af appelsin, harpiks, mango, fyrrenåle og fersken.

Smag
Hoppy Christmas har en medium mundfylde, med en smag af appelsin, fyrrenåle, harpiks og en my af alkohol. Humlen har et godt bid, og bitterheden gør eftersmagen meget tør.

Konklusion
Hoppy Christmas er en IPA fra den klassiske hylde. Øllen minder mest af alt om East Coast IPA, hvor malten bringer sødme frem i øllen, og humlen giver øllen høj bitterhed og en tør eftersmag.

I 2013 gav jeg øllen 3 ud af 5 kapsler, med den begrundelse at den var alt for humlet.
Jeg er dog meget gladere for Hoppy Christmas nu syv år efter, da det er forfriskende med en IPA med så høj bitterhed, i en tid, hvor der står New England IPA på alle humlede øl. Øllen har ikke udviklet sig siden 2013, men det har jeg. Derfor får Hoppy Christmas:

4 ud af 5 kapsler.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: