Øltype: Imperial Stout
Alkohol: 11% vol. (44 cl. dåse)
Forhandler: Julegave fra Niels. Købt på Brus.
Bedømmelse: 4,25 ud af 5 kapsler.

Tak til Niels for at give mig Kafesnea fra spanske Basqueland Brewing & To Øl, der sammen har brygget Imperial Stout med laktose og kaffe. Udover Kafesnea fik jeg også chokolade fra Mikkeller, Beer Geek Crunch, en god mørk chokolade med knassende malt i. På billedet ser I også Ølbrødre om Mikkel og Jeppe (den er god og spændende), og bogen Den Nøgne Øl (den har jeg ikke læst endnu). Det var endnu en jul med dejlige øl realterede gaver.

Udseende
Kafesnea er en sort øl, det overrasker nok ikke så mange. Skummet er beige og cremet, men forsvinder forholdsvis hurtigt, og næsten ikke til at opdrive igen.

Duft
Kafesnea dufter af mørk chokolade, kaffe og har en svag duft af whiskey. Det dufter næsten som en irsk kaffe med whiskey, flødeskum og brunt sukker.

Smag
Kafesnea har en fløjlsblød mundfylde, hvor den både klistrer til tænder og læber.

Duften fortsætter over i smagen, hvor smagen af brunt sukker, flødeskum og whiskey spiller mig et puds. Oven i hatten blander smagen af kaffe sig, hvor bitterstoffet viser sig frem, men ikke på den bitre humlede måde. Humlen gemmer sig selvfølgelig rigtig godt, da den jo slet ikke har hovederollen her.

Eftersmagen er både mild og lidt krads, da en heftig omgang sødme fra laktosen og kaffen hvæsser kløer, og samtidig glider smagen ud og ligger sig stille og roligt til ro uden megen bitterhed.

Konklusion
Endnu en gang tak til Niels for denne fine julegave.

Kafesnea er en øl, som jeg først lige skulle spore mig ind på. Den har ikke ligget på bourbonfade, men dufter og smager deraf, og den er trods en svær alkoholprocent på 11, samt brygget med laktose, nem at drikke.

Basqueland Brewing & To Øl – Kafesnea får:

4,25 ud af 5 kapsler.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: