Øltype: Stout
Alkohol: 5,5% vol. (33 cl. flaske)
Forhandler: Vildmedvin.dk, 32 kr.
Bedømmelse: 4 ud af 5 kapsler.

For fjerde gang deltog jeg i Aalborg HK’s Øl-messe på Østre Allé sammen med Anders, Mathias og Emil.
Det er en ølmesse, hvor man betaler 150 kr. i døren, få uddelt et glas og kan derefter få en masse smagsprøver hos de mange bryggerier, og ølforhandlere.

Hornbeer har de sidste par år deltaget, og ved standen står to ældre mennesker. De ved en masse om øllene de serverer, og det er altid dejligt, at komme over til Hornbeer på ølmessen. Inden ølmessen lukker og slukker, køber vi altid et par øl med hjem. I mit tilfælde, blev det selvsagt øl fra Hornbeer. En af ovenstående, en IPA, to tunge Imperial Stout’s Dirty Danish Oil på 12%. IPA’en har jeg drukket, og Dirty Danish Oil, skal nok blive anmeldt senere her på bloggen.

Duft
Sweet Choco-latte Symphony dufter af kakao og mælkechokolade. Øllen er blot brygget med malt, humle og laktose, så at øllen så meget dufter af kakao og mælkechokolade, er lidt imponerende.

Smag
Sweet Choco-latte Symphony har en behagelig og fyldig mundfylde, selvom øllen ikke besidder mere end 5,5% vol. Det er helt klart laktosen, der bidrager med fyldigheden.

Sweet Choco-latte Symphony smager af mælkchokolade, god kakao og ristet malt. Eftersmagen har en god og tør bitterhed, som opvejer den ellers bastante sødme.

Konklusion
Sweet Choco-latte Symphony er en velbrygget Stout på 5,5% vol. Sødmen fra de ristede malte og laktosen spiller godt sammen med bitterheden fra humlen. En øl i balance, og med en god og berigende smag.

4 ud af 5 kapsler.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: