Øltype: Grisette
Alkohol: 5,5% vol. (33 cl. flaske)
Forhandler: Ugly Duck Brewing Co., sponsoreret. Kan købes hos Craft Makers Collective.
Bedømmelse: 4,25 ud af 5 kapsler.

Tak til Ugly Duck Brewing Co. for La Frontera.

Ud af det blå har Ugly Duck Brewing Co. sendt mig øllen La Frontera, og med ønsket om en god påske. Det var d. 12. april jeg skrev dette, men fik aldrig rigtig anmeldt La Frontera til fulde. Så var det heldigt, at Ugly Duck Brewing Co. sendte mig tre (den ene gik desværre i stykker undervejs), så jeg nu her d. 29. april kan jeg få smagt La Frontera igen.

Endnu en gang tak til Ugly Duck Brewing Co. for at være så elskværdige, at sende mig øllen. Og nu til anmeldelsen.

Udseende
La Frontera er en tørhumlet Grisette. På etiketten står der, at Ugly Duck Brewing Co. har blandet La Frontera med en fadlagret saison (hvilken vides ikke), for at skabe en syrlig og brettanomyces agtig karakter. Det bliver spændende om La Frontera har fået disse egenskaber med sig.

Etiketten er fængende, og øllets navn er spansk. Men hvorfor spørger du måske? Jo, hvis man læser nøje efter, på den lidt utydelige bagetikette, så betyder grisette, “little grey one”. En betegnelse minearbejderne havde, som drak disse øl, og så går den også godt til tacos.

Besøger man Gyldendal Den Store Danske, og slår grisette op, så får man denne betydning ud af det:

grisette, (fr., afledt af gris ‘grå’), opr. en grå dragt, der blev båret af borgerlige kvinder i Frankrig. Ordet brugtes i 1800-t. om en ung kvinde af lavere samfundslag, som forsørgede sig selv, fx en sypige. Betegnelsen tjente nærmest som en omskrivning af “løsagtig ung pige” eller “midlertidig kæreste”, fx i Poul Chievitz’ novelle “Saaledes forholder det sig” (1845).

http://denstoredanske.dk/Samfund,_jura_og_politik/Etnologi/Persontyper_og_historiske_erhverv/grisette

Det kunne man måske også få en ganske sjov etikette ud af?

Duft
Cadeau til Ugly Duck Brewing Co. for at kaste sig ud i en Grisette, en øltype, som ikke særlig mange bryggerier gør sig i.
La Frontera dufter herligt af stald, hø, citrus og gæren brettanomyces (fadlagrede saison). Den har samtidig en lidt hvedeagtig aroma over sig, da den er brygget med hvede.

Smag
La Frontera har en dejlig let mundfylde, hvor kulsyren spiller let på tungen.
Smagen er læskende og eftersmagen er tør. La Frontera er ganske aromatisk i smag, med knald på krydderierne, smag af jord, græs og hø, og florale noter.

Konklusion
La Frontera er en tørtslukker med stort T. Den afgiver en syrlig aroma, og smager af græs og hø. Det er en øl, der vil forsvinde på nul-komma-fem en varm sommerdag på terrassen. Ugly Duck Brewing Co. – La Frontera får:

4,25 ud af 5 kapsler.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: