Øltype: American IPA
Alkohol: 6,0% vol. (44 cl. dåse)
Forhandler: Kihoskh, 51 kr. Gave fra Niels.
Bedømmelse: 4,50 ud af 5 kapsler.

Tak til Niels for Doomsday Disco; en American frugt IPA brygget med mango, hindbær og ananas. Udover 90 gram frugtpure pr. liter, er Doomsday Disco også brygget med humlerne Citra og Mosaic og tørhumlet med Columbus – humler der bidrager til endnu flere frugtige noter. Lidt laktose (mælkesukker) har også fundet vej ned i øllet, for at skabe en silkeblød mundfylde.

Alt dette er Doomsday Disco brygget med, da Northern Monk og det kreative studie Lord Whitney, ville skabe smagen af barndom i en øl. Og denne smag er rainbow sherbet; is blandet med frossen frugt, som oftest mango, hindbær og ananas.

Udseende
Frugtjuice kommer i bogstaveligste forstand ud af dåsen. Dåsen er enkel og ligetil, dåsen er sølvfarvet, og det “påtrykte” hvide mærkat står der: “A futuristic beer full of fruit flavours, inspired by sparkling sherbet & created for the end of the world.”

Northern Monk – Patrons Project 11.02 // Lord Whitney // Doomsday Disco // Fruit IPA

Duft
Doomsday Disco dufter sødt af mango og ananas. Jeg har aldrig smagt rainbow sherbet, men Doomsday Disco dufter dejligt, og af barndommens slik, både det sure og søde.

Smag
Doomsday Disco har en silkeblød mundfylde, der smyger sig om tungen. Og jeg kan virkelig fornemme, at Doomsday Disco er brygget med rigtig meget frugt. Måske er det bare resthumle, der flyder rundt i øllen, men det minder om frugtkød.

Smagen af hindbær slår mere igennem i smagen end den gjorde i duften. Syrligheden blander sig med sødmen fra mangoen og ananasen, og så dukker der en herlig bitterhed (trods den lave IBU på 20) op i eftersmagen.

Konklusion
Doomsday Disco er en dejlig øl, og selvom jeg ikke har smagt rainbow sherbet før, så spiller den på alle mine tangenter. Northern Monk – Patrons Project 11.02 // Lord Whitney // Doomsday Disco // Fruit IPA får:

4,50 ud af 5 kapsler.

1 kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: