Øltype: Imperial Stout
Alkohol: 12,3% vol. (50 cl. flaske)
Forhandler: Købt til Aalborg HK’S Ølmesse 2020. Kan købes i Salling.
Bedømmelse: 4,25 ud af 5 kapsler.

Tak til alle der deltog i torsdags, til min onsdagsafstemning (duh – jeg har corona på hjernen), hvor jeg satte tre øl op i mod hinanden. I skulle stemme på hvilken øl jeg skulle anmelde. Vinderen blev Frederikshavn Bryghus – Dark Quarterer. En Imperial Stout på 12,3% vol.

Dark Quarterer smagte jeg første gang på Aalborg HK’S Ølmesse på Østre Allé i år. Øllen var en af de allersidste vi smagte på, efter fire timers fri øl, men den var god, kraftig og lækker, så vi endte med at købe en flaske med hjem hver. Flasken havde ingen etikette, og den var ikke fyldt helt op, så vi fik dem billigt. Du kan se flaskens etikette herunder.

Udseende
Dark Quarterer er en sort, tyktfyldende øl der knap vil forlade flasken. Skummet er brunt og cremet.

Duft
Dark Quarterer dufter sødt af finsk lakrids, farin, karamel, marcipan, ristet malt og så minder alkoholen i duften om blommer i madeira. En meget kompleks og behagelig øl at stikke snuden i.

Frederikshavn Bryghus – Dark Quarterer

Smag
Dark Quarterer har en fed og klæbrig mundfylde. Øllet ligger sig fedt på tungen, og klæber sig både til tænder og læber.
Efter den intense mundfylde breder sig en smag af lakrids, farin og ristet malt. Det er virkelig tungt og sort. Maltens bitterhed er mærkbar i eftersmagen, og hænger længe og dvæler i mit svælg.

Konklusion
Dark Quarterer er en stor og tung Imperial Stout med knald på lakrids, farin og ristet malt. Dark Quarterer besidder stor sødme, men også bitterhed fra malten. Det hele er meget old school og intet pastry (kage) over Dark Quarterer. Indbegrebet af en nyde øl, der er tager lang tid at drikke.

4,25 ud af 5 kapsler.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: