Øltype: India Pale Ale – New England
Alkohol: 7,2% vol. (50 cl. dåse)
Forhandler: Beerinstock.dk, sponsoreret. 50 kr.
Bedømmelse: 3,00 ud af 5 kapsler.

Denne anmeldelse er sponsoreret af Beerinstock.dk. Tak til Beerinstock.dk for Funky Fluid – Cloudy Double NEIPA.

Funky Fluid er et polsk kontraktbryggeri (et bryggeri der får brygget deres øl hos andre bryggerier) bosiddende i Warsawa som har eksisteret siden 2018. Funky Fluid brygger primært New England IPA’er, men du vil også kunne finde flere Imperial Pastry Stouts.

Udseende
Af de fire øl som Thomas Kragh sendte mig, var der to øl fra det polske bryggeri Funky Fluid. Denne fredag knapper jeg deres Cloudy Double NEIPA op, en New England IPA på 7,2% vol. brygget med humlerne Citra, Mosaic, El Dorado og Amarillo.

Cloudy Double NEIPA er faktisk cloudy (skyet). Øllen er lettere gennemsigtig med en gullig farve, hvor sløve bobler stiger til vejrs. Skummet er hvidt og cremet.

Duft
Cloudy Double NEIPA har en tung duft af harpiks, overmoden ananas, fersken også dukker en sød aroma af malt ligeledes op med en snert af alkohol. Det er knapt så mange tropiske frugter jeg kan detektere, og denne øl minder mere om en East Coast IPA, hvor malten svinger taktstokken over humlen.

Smag
Maltsødmen og en tung bitterhed skinner ligeledes igennem i Cloudy Double IPA. Cloudy Double IPA har en medium mundfylde, hvor en smag af harpiks, fersken og lidt græs dukker op. Bitterheden er ret markant i eftersmagen, så om det er en New England IPA jeg sidder med, er jeg lidt i tvivl om (selvom det står på dåsen).

Konklusion
På bagetiketten forklarer Funky Fluid navnet på øllen med teksten:

“What if, instead of rain, there would be cooled beer falling straight from the cloud? What if it would be our NEIPA? There is the “if” just open this can.”

Jeg ville nu hellere at det regnede med frika… Nej, jeg ville hellere at det regnede med en øl, der viste hvad den var. Ikke en blanding mellem en East Coast IPA og en New England IPA.

3,00 ud af 5 kapsler.

5 kommentarer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: