Øltype: Quadrupel
Alkohol: 10% vol. (33 cl. flaske)
Forhandler: Superbrugsen, 30 kr.
Bedømmelse: 3,75 ud af 5 kapsler.

La Trappe Quadrupel har jeg smagt før, men ikke anmeldt her på bloggen. Også selvom det er øl det står på de fleste supermarkedshylder, og som sjovt nok ikke er blevet anmeldt tilbage i de spæde år, hvor jeg primært drak de søde belgiske øl.

Denne La Trappe Quadrupel holdbarhedsdato udløb i november 2018, så den har nok godt og vel syv år på bagen fra den blev tappet. Og det er en øl der kan holde til den lange tid på flaske, hvor den faktisk skulle blive bedre. Det bliver spændende at smage om denne gamle La Trappe Quadrupel har fået noget ekstra i løbet af de syv år

Udseende
La Trappe Quadrupel har en flot glød, gennemsigtig og ravgylden. Skummet er cremet og hvidt, men forsvinder meget hurtigt efter øllet er skænket.

Duft
Øllen dufter vældig godt med en aroma af lynghonning, florale noter og en behagelig maltsødme.

Smag
La Trappe Quadrupel tror jeg ikke rigtig har udviklet sig særlig meget, med henblik på de to år over dato. Kulsyren i øllet er stadig intakt, og prikker vildt på tungen, som sammen med humlens bitterhed kan smages i eftersmagen.
Mundfylden ligger i den halvfede ende, hvor en smag af honning, ristet malt og alkohol fylder i munden. Det er en lækker smag.

Konklusion
Jeg tror jeg havde sat næsen op efter en vild vintage Quadrupel, men det blev desværre ikke helt indfriet. Jeg havde håbet den ville være på højde med Westvleteren 12, men La Trappe Quadrupel kan ikke helt følge med. Den føles underligt nok mere som en makroøl end en Westvleteren 12 gør.
Hvor om alting er, så dufter og smager La Trappe Quadrupel jo stadig godt, men jeg kan ikke svinge mig op på mere end:

3,75 ud af 5 kapsler.

2 kommentarer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: