Øltype: Pale Ale – New England
Alkohol: 5,5% vol. (33 cl. dåse)
Forhandler: Føtex Aalborg, 24,95 kr.
Bedømmelse: 4,00 ud af 5 kapsler.

Endelig skete det. Rigtig craft beer har ramte de danske supermarkeder, ikke bare øl fra Skovlyst, Frejdahl, Thisted eller Nørrebro Bryghus er at finde i Føtex, men også øl fra To Øl. Det er virkelige dejligt, at det nu endelig kan lade sig gøre, at finde gode humlede øl på hylderne i Føtex og udvalgte Coop-butikker.

To Øl har sendt fire til fem forskellige dåser på 33 cl. på markedet. Her kan man finde IPA’er, pale ales og en alkoholfri øl. Og det bedste af det hele koster en pale ale som denne ikke mere end 25 kr. og en alkoholfrie kan du få til sølle 15 kr (og den smager vildt godt). Her kan selv Hr. og Fru Danmark være med på prisen.

Udseende
House of Pale er brygget på To Øls nye bryggerier i Svinninge. To Øl overtog for et par år siden den gamle fabrik som førhen husede Beavuais ketchupproduktion. En lokation og fabrik så stor, at To Øl selv står for produktionen af deres øl, og ikke længere får brygget deres øl hos andre bryggerier. Derfor kan bryggeriet nu også sende større partier af øl ud til masserne.

House of Pale kommer i en flot hvid dåse med påskriften:

Light, crisp & beautifully fresh. This is THE pale ale to get your full bodied, juicy fix.

Øllet i den hvide dåse er hazy og gult. Det er lige som det skal være, der helt rigtig følger i tidens ånd. Her er et bryggeri og en øl der tør at følge tidens trend, og ikke give forbrugeren falske forhåbninger, som man kunne opleve med Anarkist New England IPA fra Theodor Schiøzt, der slet ikke levede op til øltypen.

Duft
House of Pale dufter af humle, appelsin, ananas og lidt af græs. Det er en virkelig behagelig duft, og meget tro øltypen.

Smag
Man har lyst at bunde House of Pale. Det er en læskende øl også selvom den har en dejlig fed mundfylde. Efter den behagelig mundfylde dukker et skud af kulsyre op, som giver mig endnu mere lyst til at bunde øllen.

House of Pale er et saftig bekendtskab med en potent humle smagende af appelsin og ananas. Eftersmagen er lidt til den bitre side og udtørre svælget let, men det gør jo kun at jeg har lyst til slukke tørsten i den næste tår.

Konklusion
House of Pale er et ekstremt dejligt og behageligt bekendtskab. Det kunne sagtens være min nye go to pale ale. Og når jeg tager hjem fra arbejde i morgen, skal der helt sikkert købes endnu flere ind.

4,00 ud af 5 kapsler.

2 kommentarer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: