Øltype: Double IPA
Alkohol: 8,3% vol. (44 cl. dåse)
Forhandler: Erlings Flaskebutik, 80 kr.
Bedømmelse: 4,25 ud af 5 kapsler.

Aalborg har fået sig en ny ølbutik beliggende i hjertet af Aalborg på Gravensgade 5. En lille men eksklusiv ølbutik med vidende og dygtige ølfolk bag. Ejerne (Casper Søgaard og Frederik Lunde) af Erlings Flaskebutik driver også ølbaren Erlings Jazz- og Ølbar i Aarhus. De ville gerne åbne en ølbutik, men kunne ikke finde plads i Aarhus, derfor faldt valget på Aalborg. Hver uge kommer der nye øl på hylderne: humlede, sorte og sure øl finder alle frem til Erlings Flaskebutik.

Sidste uge var jeg omkring Erlings Flaskebutik, hvor jeg endte med at købe et par øller, her i blandt Willy Tonka fra hollandske De Moersletul og Can of Whup Ass fra Northern Monk i deres Patron Project-serie.

Du kan følge Erlings Flaskebutik via facebook, Instagram og Untappd. Det var via facebook at jeg blev opmærksom på Sherpherd of the Forest fra amerikanske Great Nation Brewing, der er tjekket ind på Untappd med hele 4,23. Det bliver spændende at finde ud af om den er sin Untappd-rating værdig.

Udseende
Det er første gang jeg drikker en øl fra Great Nation Brewing, og jeg må nok sige at jeg er imponeret over det flotte etikette. Den får mig til at tænke på det Træskæg enten fra Ringenes Herre. Shepherd of the Forest er en Double IPA brygget med humlerne: Strata, Galaxy, Citra og Vic Secret.
Ud af dåsen hældes den flotteste gule humlejuice med et hvidt og cremet skum.

Duft
Shepherd of the Forest dufter dejligt af tropiske frugter; ananas, appelsin, mango og passionsfrugt. Det giver mig en stor lyst til at dykke ned i øllet og smage på de gyldne dråber.

Smag
Shepherd of the Forest smager lige så godt som den dufter. Mundfylden er fed og cremet, men oplives samtidig af en behagelig kulsyre der prikker lidt på tungen.

Efter den første tår tonser humlen frem og vælter mig næsten omkuld. Den smager intenst af ananas, mango og passionsfrugt, og den megen humle tørrer ganen og gummerne ud. Det prikker forrest på tungen og det brænder lidt i svælget.

Konklusion
Jeg kan næsten fornemme frugtkødet i denne Double IPA fra Great Nation Brewing. Det er som en Double IPA skal være humlet, sød, frugtig og så med et strejf af alkohol. Og den lever fuldt ud til at sin gode Untappd-rating. Great Nation Brewing – Shepherd of the Forest får:

4,25 ud af 5 kapsler.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: