Øltype: Imperial Stout
Alkohol: 11% vol. (44 cl. dåse)
Forhandler: Erlings Flaskebutik, 55 kr.
Bedømmelse: 4,00 ud af 5 kapsler.

Vocation Brewery blev etableret i 2015, men det er først her i 2020 at jeg hører om bryggeriet. Vocation Brewery har bryggeri og taproom i Hebden Bridge, West Yorkshire England.

Imperial Kirsch er en double mæsket (mæsk er kogt vand og malt, som derpå igen koges op) Imperial Stout brygget med chokolade og morello cherry (surkirsebær). Imperial Kirsch har desuden lagret på cognacfade i et par måneder, for yderligere at tilegne sig kompleksitet og smag.

Udseende
Imperial Kirsch kommer i en flot sort/lilla dåse. Øllet skal næsten tvinges ud af dåsen, og når det så endelig rammer glasset, ja så er det sort som natten og med et brunt skum der bruser meget hurtigt af.

Duft
Imperial Kirsch har en meget dejlig duft af kirsebær, mørk chokolade og finsk lakrids. Øllen dufter som Katjes’ Tappsy smager, de der pandahoveder bestående af sød lakrids og hvidt skum. Samtidig dukker en subtil note af cognacfadet op til overfladen, som giver øllet kant i den eller meget søde aroma.

Smag
Selvom Imperial Kirsch både er double mæsket og fadlagret er mundfylden ikke voldsomt fed. Den er mere olieret end fed, og sætter sig på læber, tænder, tunge og gane. Øllen smag af sure kirsebær, cognacfad, livlig kulsyre, bitter chokolade, ristet malt og en my af humle. Eftersmagen er ret intens, og tenderer desværre lidt til det kvalme, men samtidig besidder den en stor del bitterhed.

Konklusion
Imperial Kirsch er en besynderlig øl. Duften er lækker og slikagtig, mens smagen umiddelbart bliver for meget i det lange løb. Men den smager også godt, så hvis man er til det lidt besynderlige, som at brygge en double mæsket Imperial Stout med sure kirsebær, chokolade (det er ikke så besynderligt) og lagre den på cognacfade.
I anmeldelsen af får Vocation Brewery – Imperial Kirsch:

4,00 ud af 5 kapsler.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: