Øltype: Imperial Stout
Alkohol: 9,0% vol. (75 cl. flaske)
Forhandler: Gave fra Brønderslev Bibliotek.
Bedømmelse: 4,50 ud af 5 kapsler.

Udseende
Flot er Dark Sky i sin 75 cl. store flaske. Denne sorte Imperial Stout på 9% vol. hedder Dark Sky, fordi Møn hvor øllen er brygget er et af de få steder i Danmark, hvor man kan opleve en nattehimmel der ikke er forstyrret af udendørs lys.

Dark Sky er en belgisk inspireret Imperial Stout, den er brygget med whisky og har ligget på egetræsfade. Bryggeriet anbefaler at man gemmer på øllen, da den vil kunne udvikle sig over de næste mange år.

Øllet er ikke komplet sort og man lige kan ane lys langs glassets kant. Skummet kan svinges stort og flot op, men det fordufter hurtigt.

Duft
Dark Sky dufter af malt, farin og karamel. Lidt whisky som man kan dufte som kokos stiger ligeledes til overfladen. Det er en lækker aroma.

Smag
Dark Sky har en bild og rund mundfylde. Jeg synes det er imponerende at en Imperial Stout på blot 9%, at besidde en så rund og blød mundfylde.

Dark Sky smager dejligt af sød finsk lakrids, karamel og kandis. Det er en ret lækker øl at sidde og sippe til. Alkoholen kan mærkes i mundhulen og ned i svælget, men det er hverken for meget eller for lidt. Eftersmagen har lidt bitterhed som også gør øllet let-drikkelig.

Konklusion
Dark Sky er en ukompliceret øl. Den besidder en behagelig duft og smag, hvor jeg ikke bliver blæst bagover, men stille og roligt kan sidde og nyde øllet. Whiskyen bringer varme til øllet, og alkoholstyrken på 9% gør at jeg ikke vælter ned af stolen, hvis jeg drak den alene. Det er faktisk rart med en Imperial Stout, der smager så godt og ikke runder 10-12% vol.

4,50 ud af 5 kapsler.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: