Øltype: Imperial Stout
Alkohol: 15% vol. (33 cl. flaske)
Forhandler: Gave fra Anders. Kan købes via dette link.
Bedømmelse: 4,25 ud af 5 kapsler.

Tak til Anders for 555 Number Of The Yeast fra det viborgensiske mikrobryggeri Ølluminati, der brygger alle deres øl på deres brewbar.
555 Number Of The Yeast er bryggeriets bryg nr. 555, og øllen har gæret til tonerne af Iron Maiden for at komme i den helt rigtige stemning. Øllen er brygget med hvede, bygmalt, humle og gær.

Udseende
Et stk sort bajer hældes ud af den spraglede etikette med dertilhørende flaske. Med mit ringe kendskab til Iron Maiden og Ølluminati, så giver etiketten ikke så meget mening, men den er flot og navnet er sjovt. Og så besidder etiketten alle de informationer jeg har brug for, det er der nogle der kunne lære noget af *host*Løkken Bryghus*host*, jeg fik vist lige noget galt i halsen. Selv tappedato er med hvilket i denne øls tilfælde er d. 24-11-20 og med yderligere 12 måneders holdbarhed, men den kan selvfølgelig holde meget længere.

Duft
555 Number Of The Yeast dufter dejligt af ristet malt, humle og kandis. Øllen har denne sødelig duft over sig, som var den brygget med laktose, men dette figurerer ikke på etiketten. Vi har her at gøre med en ren øl, ingen smagsgivere og det er lækkert.

Smag
Øllen har en fed og lækker mundfylde. 555 Number Of The Yeast er en meget sød øl, men det hele forbliver ikke bare sødt i sødt. Øllen besidder også en god portion bitterhed både fra malten og lidt fra humlen. Bag alt det søde og bitre, ja så smager øllen af kandis, sød finsk lakrids og mørk chokolade. Eftersmagen er bitter, ristet og føles tør i ganen og på tungen.

Konklusion
Er der 15% i denne øl? Ja, det er der, men det kan simpelthen ikke smages. Det er en øl der glider forbavsende hurtigt og nemt ned. 555 Number Of The Yeast har en god balance mellem fed, fyldig og sød øl og det bitter-brændte. Det er godt skruet sammen. Og så smager den jo bare godt.

4,25 ud af 5 kapsler.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: