Øltype: India Pale Ale – New England
Alkohol: 6,4% vol. (44 cl. dåse)
Forhandler: Bestofbeers.dk, 55 kr.
Bedømmelse: 4,25 ud af 5 kapsler.

Caleidoskope Brewing Co. er et mikrobryggeri fra 2019 med beliggenhed på Amager. Caleidoskope har primært fokus på humlede øl, og bestræber sig på at brygge en ny øl hver uge. Du kan følge med i Caleidoskopes strøm af øl her.

Udseende
Flaxen Circles er en New England IPA på 6,4% vol. Det er første gang jeg drikker en øl fra Caleidoskope, som jeg ellers har set omtalt flere gange på Instagram.

Etiketten har en frisk gul farve. Etiketten er ikke vildt overvældende, men den går heller ikke i med tapetet. Man får de mest basale oplysninger at vide, så som: øltype, alkoholprocent, cl, ingredienser, tappedato (21/12/20) og best before (1/7/21). Det er fedt at vide hvornår øllen er tappet, og tappedatoen bevidner da også om at øllen kun er en måned gamle (anmeldt 19/1/21).

Jeg mangler dog en mere detaljeret ingrediensliste, hvor jeg ikke bare bliver fodret af med: vand, malt, havre, hvede, humle og gær. Jeg har brug for at vide hvilke humler Flaxen Circles er brygget med, især når Caleidoskope vil brygge en ny IPA hver uge, så man her kan se hvordan den næste skiller sig ud fra den forrige.

Untappd oplyser at Flaxen Circles indeholder:
Basehumle: Hallertau Magnum, Idaho 7 og Citra.
Tørhumlet: Idaho 7 og Citra.

Men hvor etiketten mangler lidt på udseende, så mangler øllet intet. Det er en ægte juicebomb der hældes ud af dåsen, og som lander brusende i glasset. Øllet er appelsinjuice-gult og skummet er hvidt og cremet.

Duft
Duften er sød og saftig. Flaxen Circles dufter tungt af overmoden ananas og papaya en melon-lignende frugt.

Smag
Flaxen Circles har en lettere fed og lidt kulsyreholdig mundfylde. Øllet prikker på tungen, som slår over i en ret intens sødme bestående af ananas, lime, appelsin, papaya og humlebitterhed. Bitterheden forsvinder som dug for solen i eftersmagen, og jeg sidder tilbage med en god fornemmelse i kroppen.

Konklusion
Flaxen Circles er et ret godt bud på en New England IPA. En rigtig juicebomb som giver fornemmelsen af at have frugtkød mellem tænderne. Caleidoskope – Flaxen Circles får:

4,25 ud af 5 kapsler.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: