Øltype: Lambic – frugt
Alkohol: 2,5%, 2,5% og 3,5% (25 cl. flaske)
Forhandler: Køl, 25 kr. pr. stk.
Bedømmelse: 3,50 / 3,00 / 4 ud af 5 kapsler.

Dengang da ruder konge var knægt og Rookiebeers hed Ølnovicerne, smagte vi på Pêcheresse, som vi ikke mente havde noget som helst at gøre med øl. Siden den gang har jeg tit tænkt tilbage på øllen, og tænkt at den kunne være sjov at smage igen (vi gav den ikke kapsler, det var jo ikke øl). I dag bød chancen sig så, da jeg befandt mig i en vinbutik, og det eneste rigtig sjove de havde på hylderne var de tre øl fra Lindemans.

Så nu smager jeg igen på Pêheresse, og denne gang giver jeg den altså en karakter med på vejen, for det er jo øl.

Lindemans Pêcheresse

Duft
Fersken og sommerdrik. Duft af tørre bobler ala champagne, og en duft af gær.

Smag
Læskende og lækker sommerøl. Smager af fersken og grønne æbler, klistrer lidt til læberne og ganen. Kulsyren har godt tag i øllen og medvirker til at gøre øllen meget læskende. Eftersmagen har en lille smule bitterhed, man sidder med smagen af den første bid at et grønt æble, bittert, friskt og klistret.

Konklusion
Lækker og tørstslukkende sommerøl. Perfekt på en varm sommerdag på terrassen. Selvom øllen er af øltypen lambic, der er beriget med ferskenjuice, smager den overhovedet ikke deraf. Det er en virkelig lækker øl, som enhver ølnørd burde drikke mange af.

3,50 ud af 5 kapsler.

Lindemans Framboise

Duft
Framboise dufter af vanilje og hindbærsorbet. Og så bliver jeg kastet direkte tilbage til barndommens sommer med hindbær fra haven og rødgrød med fløde. Kender du det når man også kommer til at tænke en bestemt slags slik når man drikker øl? I Framboises tilfælde dufter den af de røde hindbær-vingummier fra Haribo Tropifrutti poserne.

Smag
Framboise er en lambic tilsat hindbærjuice. Det kan i den grad smages i øllet, hvor smagen af hindbær tonser igennem med 100 km/t. Jeg kunne ligeså godt sidde og spise hindbær direkte fra haven, så ren en smag af hindbær har Framboise.

Mundfylden er dog anderledes voldsom end Pêheresse, da smagen af hindbær som sagt er meget fremtrædende. Øllet klistrer igen til læber og tænder, men føles også en anelse kvalmt i længden.

Eftersmagen er både sød, bitter og lidt syrlig. Altså en blanding, der nok bliver lidt for meget i det lange løb.

Konklusion
Jeg husker Framboise som en rigtig lækker øl, da jeg en gang drak øllen varm sommerdag ved Det Belgiske Hus i Aalbæk. Nu vokser den desværre i munden på mig, og bliver alt for sød. Framboise er stadig en god øl, og kan du godt lide hindbær i øl, er den et must for dig. Husk bare at drikke den iskold.

3 ud af 5 kapsler.

Lindemans Cassis

Duft
Cassis duft er ret nuanceret, da den ikke bare dufter af solbær, men også skovbær samt timian. Det er en meget fyldig duft lidt ala portvin.

Smag
Cassis har en ganske anden mundfylde end både Pêcheresse og Framboise. Cassis’ mundfylde er mere smooth og selvom den føles federe, så klistrer den ikke til tænderne og ganen, som de to andre gør.

Cassis har også base i øltypen lambic og er tilsat solbærsaft, men føles langt tørrer i munden. Den tørrer virkelige munden ud, og langt tilbage i eftersmagen, der finder man solbærenes fortræffelige syrlighed.

Konklusion
Det er en oplevelse at smage på disse tre lambic’er med frugtjuice fra belgiske Brouwerij Lindemans. Og især Pêcheresse og Cassis slår benene væk under mig. Pêcheresse er letbenet og læskende og Cassic er dyb, tung og intens.

4 ud af 5 kapsler.

1 kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: