Øltype: Blonde Ale – Pastry
Alkohol: 5,5% vol. (44 cl. dåse)
Forhandler: Beer-Me.dk, 55 kr.
Bedømmelse: 3,75 ud af 5 kapsler.

På Øllets Dag, den første lørdag i september, red Beer-Me med på bølgen, hvor de gav 50% rabat til nye medlemmer i deres Beer Club. Medlem blev jeg da også af deres boks med 6 blandede øl til 229 kr. (114 kr med rabatten), og om tirsdagen landede øllen med DAO på vores dørmåtte.

Van Moll – Triple Trouple (Belgian Triple), Garage Beer Co. – OCATA (Session IPA), Bad Seed Brewing – Viper (West Coast DIPA), Brewski – American Pie (Berliner Weisse), Amager Bryghus – Sorcerer’s Lab Spitzenklasse Pilsner, Alefarm Brewing – Solskin kan man altid finde (Blonde Ale)

For bare 229 kr. er dette udvalg ret lækkert, og meget blandet som kassen indhold også afslører.

Her til aften smager jeg på Alefarms Solskin Kan Man Altid Finde, en Pastry Blonde Ale, der eftersigende skulle smage af isen Solero Exotic, som er en blanding mellem vaniljeis og sorbet og med alskens tropiske frugter. Øllen her er da også brygget med: mango, passionsfrugt, fersken, ananas, appelsin, vaniljebønner og laktose.

Udseende
Dåsen er ganske anonym, ikke meget afslører hvad dåsen gemmer på. Måske sol og varme dage. Men vender man dåsen, finder man straks ud af, at der er en Pastry Blonde Ale og den er meget frugtig.

Det er meget få Blonde Ales jeg har drukket i mit liv, og da slet ikke Pastry Blonde Ale. Men ud af dåsen flyder den lækreste gule sorbet-øl. Den ligner alle andre øl, der brygges pt. og det er jo ikke skidt overhovedet. Skummet der lige en overgang kronede øllet flot var hvidt og cremet.

Duft
Solskin Kan Man Altid Finde dufter af vanilje, mango, appelsin og ananas. Det er primært duften af vanilje der skærer igennem, det er lidt lige som at dufte til en vaniljestang.

Smag
Øllens mundfylde føles ikke blød og fyldig lige med det samme. Denne effekt kommer først når øllet synkes og man kan sidde og smage på øllet. Her finder jeg også en dejlig smag af vanilje, appelsin, mango, fersken og humle. Humlen har ikke det vilde at skulle have sagt, men der fornemmes lidt bitterhed sammen med en let perlende på tungen af kulsyren.

Konklusion
Det er lidt mærkeligt at skulle forholde sig til en Blonde Ale, der lige så godt kunne være en New England IPA. Selvfølgelig besidder en NEIPA mere humle, men derfra smager de to øltyper næste ens. Alefarm prøver måske at ramme ned i tidens trend med Smoothie-Sours, men hvorfor så ikke brygge sådan én? Nu vil jeg tage øllen med i bad, og håber kunne mindes sol og varme, på en grå og blæsende september dag.

3,75 ud af 5 kapsler.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: