Øltype: Double IPA
Alkohol: 7,5% vol. (44 cl. dåse)
Forhandler: Agoodcase.dk, 39,75 kr. (normalpris 60 kr.)
Bedømmelse: 4 ud af 5 kapsler.

Forleden købte jeg en kasse øl hos webshoppen agoodcase.dk. Agoodcase.dk handler med øl, der næsten er ved at gå på dato, eller som har en par måneder tilbage at “leve” i. Nogle øl er også ganske friske, som denne DDH (double tørhumlet) DIPA fra Dry & Bitter.

Jeg endte med at købe 12 øl til blot 415 kr. Det vil jeg sige er en god handel, og hvor langt de fleste øl havde et nedslag i prisen på mellem 20-30 kr, som er et sjældent syn hos mange bottle shops. Jeg endte med at købe 11 lyse øl og én mørk øl.

2 x Ebeltoft Gårdbryggeri – Raw Power (DIPA) , 2 x Ayinger – Brauweisse (Weissbier), 2 x Amager Bryghus – Pink Farts & Unicorns (India Pale Lager), Amager Bryghus – Demon Juice (IPA), Herslev Bryghus – Jubilæums Rugøl 2019 (Rugøl), Gamma – Big Doink (DNEIPA), Alefarm Brewing – Shed A Tear For All The Books I Should Have Read (DIPA), Dry & Bitter – Spheros (IPA), Dry & Bitter – Double Dippy Doo (DIPA).

Udseende
Double Dippy Doo kommer i en lækker dåse med et lettere abstrakt motiv. Bag på dåsen bliver jeg klogere på motivet, da teksten her forklarer lidt øllen: “A double dry-hopped Double IPA, in which rolling hills of oats and wheat are paired with mountains of citra and simcoe.

Øllet er i dåsen er tyktfyldende, og danner et fedt, stort og cremet skum på toppen af denne heftige sag. Det er appelsinjuice med en lettere mørk glød, der står i glasset. Det er lækkert at kigge på, og jeg får lyst til at sætte tænderne i det med det samme.

Duft
En sødelig duft breder sig fra glasset åbning og op til mine næsebor. Jeg kan dufte hvede og havre, og jeg kan dufte de tropiske frugter som netmelon, passionsfrugt og ananas.

Smag
Det er længe siden jeg sidst har drukket en så klassisk DIPA, som Double Dippy Doo her disker op med. En DIPA brygget med de to meget klassiske humler citra og simcoe, som begge er forfædre til IPA-revolutionen. To humler der begge bringer store mængder af tropiske frugter med sig både i duft og smag.

Disse to humler byder mine smagsløg op til dans, og jeg fanger smagene af netmelon, passionsfrugt og saftig mango. Mundfylden er fyldig og fed, hvilket bliver hjulpet godt på vej af både hvede og havre.

Eftersmagen er en anelse bitter, men den fader stille og roligt ud. Det jeg sidder tilbage med er en fed smag af humle, tropiske frugter og den fede mundfylde.

Konklusion
Til bare 39,75,- er Double Dippy Doo et rigtig godt køb. Her får du både fed mundfylde og lækre tropiske frugter i både duft og smag.

4 ud af 5 kapsler.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: