Øltype: Imperial Stout
Alkohol: 10,2% vol. (35,5 cl. flaske)
Forhandler: Bestofbeers.dk, 50 kr.
Bedømmelse: 4,25 ud af 5 kapsler.

Det var egentlig meningen at jeg i denne januar ikke ville indtage alkohol. Men det er lidt svært, når man bestrider en blog, hvor hovedindtaget er alkohol. Så derfor får I nu anmeldelsen af Narwhal 2020 fra amerikanske Sierra Nevada. Senere kan I også se frem til anmeldelsen af den bourbonfadlagrede udgave.

Udseende
Øllen er inspireret af den mytiske narhval, der svømmer rundt i det Arktiske Ocean. Derfor er det også en kulsort Imperial Stout, der hældes ud af den buttede flaske på amerikanske 35,5 cl. Skummet bruser kortvarigt op, og viser sig brunt og cremet.

Duft
Narwhal 2020 er en helt old school Imperial Stout, hvor der ikke er tilsat andet end vand, malt, humle og gær. Der er altså intet pastry/kagestout over dette sorte bæst.

Øllen dufter herligt af kaffe og mørk chokolade, og en svag duft af karamel dukker også op til overfladen. Jeg kan rigtig fornemme den store mængde af sødme, der er tilbage i øllet, som var den brygget med mælkesukker(laktose).

Sierra Nevada Narwhal 2020

Smag
Narwhal 2020 svinger sig op på 10,2% i alkoholstyrke, og det ville jeg kunne smage, hvis øllen blev indtaget for kold. Nu hvor øllen har stået i glasset, i godt og vel en halv time, flyder fornemmelsen af alkohol ligesom ud og blander sig harmonisk med resten af øllet.

Mundfylden er fløjlsblød, og ligger sig behageligt på tungen. En smag af lakrids og mørk chokolade passerer drøblen, som derefter bliver erstattet af en ret bitter eftersmag. Eftersmagen bliver længe i mit svælg og øllet kan mærkes helt ned i maven som en varmende fornemmelse.

Konklusion
Det er ret lækkert engang imellem at drikke en helt old school Imperial Stout. En øl hvor der ikke er brug for laktose, vanilje eller kage for at få øllen op at ringe er en befrielse. Jeg er ikke træt af kagestouts, men det er dejligt med et alternativ.

Jeg er faktisk ganske glad for Narwhal 2020, og det kunne også være sjovt at købe et par stykker til gemmerne, for at se hvordan den vil udvikle sig over 3-5 år. Denne øl er omtrent halvandet år gammel med en tappedato i september 2020, så jeg regner det for forholdsvis frisk.

Nu glæder jeg mig til næste gang, hvor jeg vil smage på Barrel-Aged Narwhal 2021, som sikkert har endnu mere potentiale til at blive gemt et godt stykke tid.

4,25 ud af 5 kaplser.

1 kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: