Øltype: Porter
Alkohol: 7,5% vol. (33 cl. flaske)
Forhandler: En del af Natholdets Julekalender 2021, 24 kr.
Bedømmelse: 3,75 ud af 5 kapsler.

Tak til Craft Makers Collective for Natholdets Julekalender 2021, hvor jeg nu skifter bekendtskab med Fanø Julebryg. Øltypen er en porter med julet islæt, som blandt andet indeholder kaffe og kanel.

Natholdets Julekalender 2021 bestod primært af belgiske øltyper, som blonde, dubbel og triple. Fanø Bryghus er en af de få, der valgte at brygge en sort øl til kalenderen. Så det bliver spændende at se om den er en rigtig juleøl, hvad det så end er?

Fanø Bryghus gør sig umådeligt godt indenfor øl og især det sorte øl, og har da også fuldstændig fortjent vundet Årets Danske Bryggeri 2021 af Danske Ølentusiaster og Årets Bryggeri 2021 af Danish Beer Blogger Adwards 2021.

Jeg var også nomineret i Danish Beer Bloggers Adwards 2021 som Årets Ølblogger, men måttet desværre se mig slået af Craftbeervalkyrie – stort tillykke med titlen.

Udseende
Fanø Julebryg er kulsort med et brunt og cremet skum på toppen. Flaskens etikette er simpel, men informationen om ingredienser, aroma og smag er spot on.

Duft
Fanø Julebryg er en porter på 7,5% vol. med en duft af ristede malte, kanel og friskbrygget kaffe.

Smag
Fanø Julebryg besidder en god og fyldig fuldfylde. Øllen smager godt af ristet malt, kaffe og en lille smule af kanel. Eftersmagen er ganske tør, og med den efterfølger en god potion bitterhed.

Konklusion
Fanø Julebryg er en lækker porter, men der er nu ikke meget juleøl over den, men det gør heller ikke noget. Det er bare en god porter.

3,75 ud af 5 kapsler.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: