Øltype: Red Ale med nitro
Alkohol: 5,0% vol. (50 cl. dåse / indhold 43 cl.)
Forhandler: Del af To Øl Beer Club marts 2022, køb den her.
Bedømmelse: 4,00 ud af 5 kapsler.

Med i denne måneds To Øl Beer Club er Redtro en Red Ale påført nitrogen. Øllen er pumpet med nitrogen, for at frembringe en ellers tynd øl ekstra mundfylde og tykt skum. Den mest berømte øl derude med nitrogen er øllen Guinness – en dry stout, som vi kender fra dåsen med den gyldne harpe og de irske pubber. Øllen skænkes nænsomt, og man skal vente lidt før den kan indtages, da øllen lige skal ligge sig.

Det samme glæder for Redtro, der efter anvisning på dåsen skal åbnes og skænkes “upside-down”, det virker vildt og voldsomt, når de fleste øl skal skænkes nænsomt, men denne metode virker.

Udseende
Redtro hedder øllen og med en rød firkant, hvor der står “a blue circle”, ja så er den ret atypisk i en verden af vilde øletiketter.
Det er fedt at hælde øllen op på hovedet, bare lade den plaske ned i glasset, og se hvordan skummet og nitrogenen ligeså stille trækker øllet op langs glassets kant.

Øllen står flot i glasset, med et tykt og cremet skum, som ville kunne holde en to-krone. Og øllen holder hvad øltypen lover, den er rød eller i bedste fald kobberfarvet.

Duft
Redtro dufter ikke af det helt vilde. En svag duft af ristet og sødmefuld malt rammer min næse. Men det er ikke mindre en dejlig duft og meget engelsk – vi er næsten ude i en mild ale.

Smag
Redtro har via nitrogenen fået en dejlig og cremet mundfylde, som jo ellers ikke kendetegner øltypen. Smagen er frisk og derefter bydes jeg op til dans med en rig smag ristet malt.

Eftersmagen bliver ret tør med lidt bitterhed fra humlen, og et ristet eftertryk fra malten. Efter endt tår får jeg lyst til at slukke tørsten i en ny, og det er bare lækkert.

Konklusion
Redtro er et godt glas øl. Det er lækkert at smage en bajer pumpet med nitrogen, der ikke er en Guinness, og jeg synes at To Øl gør det rigtig godt.
Jeg får en fed mundfylde, god kulsyre, ristet malt og en god og tør bitterhed, som øltypen forskriver. Og så er den kun på 5,0%, så den ryger lynhurtig ned i løgnhalsen.

4,00 ud af 5 kapsler.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: