Øltype: India Pale Ale – American
Alkohol: 5,6% vol. (33 cl. dåse)
Forhandler: Rema 1000, ca. 5-10 kr.
Bedømmelse: 2,50 ud af 5 kapsler.

Forleden dag var jeg nær ved at falde over en halv palle med Harboes nye øl – Harboe IPA. Den stod lidt umotiveret på gulvet foran Rema 1000s udvalg af “special øl”, den havde ikke en gang fået et plads på hylden endnu. Jeg gik videre og tænkte, at det kan Harboe sikkert ikke finde ud af, men så var min nysgerrighed jo vakt. En enkelt øl kom med i kurven, og nu bliver den simpelthen anmeldt her på bloggen. Den tikker sågar ind som nummer ølanmeldelse nr. 925.

Udseende
På forsiden af dåsen står der: “Brygget for at samle” og “Folkets India Pale Ale”. Jeg synes nok lige det er at stramme den en del, men et eller andet skal de vel. Bagpå står der desuden: “Harboe IPA er en amerikansk inspireret IPA, når den er bedst. Let drikkelig med en god bitterhed og aromatisk citrus i humlen.” Har de virkelig brygget den bedste American IPA?

Selve øllen er meget tro øltypen. Den ligner det den skal, og meget old school i sit udtryk. Den er klar og ravfarvet, og med et kridhvidt skum.

Duft
Harboe IPA dufter af ristet karamelmalt, lidt af citrus og lidt af gran.

Smag
Øllen har en medium mundfylde, hvor smagen af malt fylder lidt mere end humlen. Bitterheden kommer frem i eftersmagen og bidrager ligeledes med en form for tørhed i svælget. Det er dog ikke nogen himmerigsmundfuld, men den gør hvad den skal. Smagen af citrus udebliver dog fuldstændig.

Konklusion
Kan Harboes Bryggeri så finde ud af at brygge “Folkets India Pale Ale”? Både-og: De har brygget en IPA som smagte som de fleste IPA’er gjorde for 15 år siden. Fuld af maltsødme og tør bitterhed. De har åbenbart ikke rigtig turde at følge med tidsånden. Men øllen kan jo drikkes, og den ryger ikke direkte i køkkenvasken. Så går du og savner en IPA med smag af karamelmalt og støvet bitterheden, ja så kan du finde den i Rema 1000, måske på hylden eller gulvet blandt butikkens udvalg af “special øl”.

2,50 ud af 5 kapsler.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: