Øltype: India Pale Ale – New England
Alkohol: 6,5% vol. (44 cl. dåse)
Forhandler: Fødselsdagsgave fra Jonas.
Bedømmelse: 4,25 ud af 5 kapsler.

Dette er første gang jeg anmelder en øl fra bryggeriet Bad Seed Brewing. Øllene fra Bad Seed er mig ikke ukendte, jeg har derimod længe kendt til bryggeriet, der i 2018 overtog det gamle sodavandbryggeri Landkær i Storvorde (en lille by udenfor Aalborg). Bryggeriet er ejet af Frederik Hector Schmidt som er chefbrygger. Ved sin side har han Peter Vad Godtberg Jensen fra The Master of Hoppets, som uddannede sig til brygger for et par år siden. Sammen brygger de IPA’er, Stouts, Rauchbier, Pilsnere og Schwarzbier.

Husk at du kan deltage i Bad Seed Beer Fest 2022 d. 20. august, hvor der kommer en masse fede bryggerier. Du kan deltage i to session den første fra 11-15 og den sidste fra 16-20, hver session af fire timer, hvor hvert bryggeri serverer to øl. Har du ikke har hørt om det, kan du købe billet lige her: Bad Seed Beer Fest 2022 eller se mere på FB.

Udseende
Udsmykningen på dåsen er ret flot, alle etiketter er illustreret af kunsteren lortsker. Illustrationen og titel (Stop Making Sense) hænger meget godt sammen.

Øllet der kommer ud af dåsen giver derimod meget god mening. Hazy og mudret er øllet. Skummet er hvidt og cremet. Det er sådan en New England IPA skal se ud.

Duft
Stop Making Sense dufter dejligt af tropiske frugter fra humlerne Azacca, Sabro, Citra og Simcoe. En aroma af mango, ananas, citrus og kokos møder mine næsebor, det er ganske lækkert.

Smag
Humlerne er ret potente i denne New England IPA. Jeg sidder ikke tilbage med vag bitterhed, men derimod en ganske kraftig eftersmag af humle. Mundfylden er rund, cremet og ligger sig på tungen som en blød dyne. Frem træder smagen igen af citrus, ananas, mango, lidt jord og fyr. Og igen tørrer min mund fuldstændig ud.

Konklusion
Stop Making Sense giver så meget mening. Duft og smag sidder lige i skabet, og bitterheden er dejligt fremtrædende selv for New England IPA at være.

4,25 ud af 5 kaplser.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: