Øltype: India Pale Ale
Alkohol: 6,0% vol. (44 cl. dåse)
Forhandler: To Øl Beer Club august 2022, kan købes her.
Bedømmelse: 4,25 ud af 5 kaplser.

Min To Øl Beer Club box kom igår med posten, og siden da har jeg postet det sædvanlige billede på de sociale medier. På To Øl Beer Club: Members Lounge havde én allerede smagt på Batch 1000 fra den nye box, og nøj hvor bliver man altså tørstig af at kigge på ølbilleder. Så jeg ser mig nødsaget til at smage på den samme øl.

Her oppe i Pandrup/Nordjylland er der også frygteligt lummert, vi venter på et tordenskrald og tung regn. Imens nyder jeg mig en tør IPA på 6%.

Udseende
Det er sjældent at en IPA er særlig pæn, i hvert fald ikke de grumsede og uklare New England IPAer, men denne IPA er decideret smuk. Den er umådeligt indbydende med sin helt gennemsigtige pilsner-gule farve. Man kan betragte små bobler stige til vejrs, som sad jeg og drak champagne. Skum er der ikke meget af, men det ligger sig tyndt langs glasset kant.

Dåsen er sølvfarvet og illustreret med To Øls karakteristiske swirls. Batch 1000 er To Øl City tusindende bryg, så stort tillykke til To Øl med det flotte resultat.

Duft
Batch 1000 har en meget tør duft, men jeg kan også dufte florale noter, krydderier og lidt græs. Batch 1000 er brygget som værende en lagerøl med lys malt og pilsnergær, men øllen er humlet som en ale og derfor finder vi Centennial, Columbus, Hallertauer Blanc og Citra-humler deri.

Smag
Batch 1000 er en enormt forfriskende øl at drikke. Det er en øl der renser smagsløgene, og med sin tørre eftersmag giver mig lyst til endnu en tår. Øllen smager lidt af citrus, krydderier og græs. Bagerst i mundhulen ligger en dejlig varme fra alkoholen.

Konklusion
Batch 1000 er forfriskende og læskende IPA, også selvom den er tør. Det er en lækker stilart, og noget som jeg sagtens kunne drikke langt mere af. En klar anbefaling herfra.

4,25 ud af 5 kapsler.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: