Øltype: Imperial Stout
Alkohol: 15% vol. (44 cl. dåse)
Forhandler: Ølsmageren, 110 kr.
Bedømmelse: 5 ud af 5 kapsler.

Jeg spurgte jer mine følgere, hvad jeg skulle anmelde her til aften, og valget stod mellem:

Moersleutel – 8719992492954 (Barcode Platinum & Pink) (15%)
Herslev Bryghus – Jubilæums Rugøl 2019 (11%).

Begge øl af den helt sorte kaliber og begge øl fadlagret på whiskyfade af forskellige art.

Moersleutel – 8719992492954 (Barcode Platinum & Pink) (15%) og Herslev Bryghus – Jubilæums Rugøl 2019 (11%)

Vinderen blev jo selvsagt 8719992492954 (Barcode Platinum & Pink) som fik hele 16 stemmer mod Jubilæums Rugøl 2019s 8 stemmer. Og nu til anmeldelsen.

Barcode Platinum & Pink er en ret speciel øl. En speciel øl i en speciel serie af øl – Barcode-serien, som i skrivende stund indeholder 12 øl, og med denne øl som nr. 12. Øllene i denne serie har alle overgået en transformation på spiritusfade af en eller anden slags. Ofte flere efter hinanden, som også er tilfældet med anmeldte øl.

Historien bag Barcode-serien og hvorfor den hedder som den gør, kan du læse om lige her.

Rookiebeers pouring: Moersleutel – 8719992492954 (Barcode Platinum & Pink) (15%)

Barcode Platinum & Pink skal minde om det hollandske børn spiser til morgenmad – “franskbrødsmadder med peanutbutter og krymmel”. For at lave denne øl, som er brygget med peanuts og kakaonibs, har Moersleutel først blandet to af deres eksisterende øl Can Brûlée (Barley Wine) og The Bolt And The Beast (Imperial Stout). Dernæst har øllen ligget på Ruhm og Woodford Reserve bourbonfade og til sidst whiskyfade fra det franske destilleri G. MICLO.

Udseende
Øllet er sort som natten, intet lys trænger igennem den sorte væske. Skummet er brunt og knitrende, og forsvinder hurtigt pga. øllets høje alkoholprocent.

Duft
Barcode Platinum & Pink dufter vidunderligt af 70% mørk chokolade, nyristet kaffe, blommer og rosiner i rom. Det er en duft der er behagelig og vild på samme tid.

Moersleutel – 8719992492954 (Barcode Platinum & Pink) (15%)

Smag
Indsnus først den sødmefulde duft og tag derefter et sip af øllen, og bliv beriget med en fyldighed, sødme og den totale oplevelse af kakao, chokolade, kaffe, kage, kandis, kokos, blommer, mørke rosiner, den salte fornemmelse af peanuts og en snert af bitterhed i eftersmagen. Alkoholprocenten er varmende og er perfekt inkorporeret i resten af øllet. De 15% tager på intet tidspunkt over eller bliver for sprittet.

Konklusion
Moersleutel – 8719992492954 (Barcode Platinum & Pink) er en totaloplevelse. Det er en øl der besidder så mange lag, at det er svært at følge med. Fadlagringen giver kompleksitet til øllet og blandingen af Barley Wine og Imperial Stout giver øllet kant og sødme. Det er vildt lækkert og derfor uddeler jeg også:

5 ud af 5 kapsler.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: