Øltype: India Pale Ale – Double
Alkohol: 8,0% vol. (44 cl. dåse)
Forhandler: Adventskalender 2022 fra Ølsmageren fra Gjøl
Bedømmelse: 4,25 ud af 5 kapsler.

Vi skriver i dag d. 8. december og jeg anmelder Supernova 2.0 fra norske Monkey Brew, der har til huse i Trondheim. Et mikrobryggeri med 182 øl under vesten, som gør sig primært i humlede IPA’er og maltede Stouts.

Det er første gang jeg anmelder Monkey Brew her på ølbloggen, og det bliver nu spændende at smage på øllen, og se om dette bryggeri, langt mod nord, kan brygge fuldfede jule DIPA’er. Og tak til Annika for endnu engang at finde på spændende specialøl, der kan forsøde julen.

Billede af Monkey Brew - Supernova 2.0 Christmas DIPA 8%.

Udseende
Specialøllen Supernova 2.0 kommer i en spraglet 44 cl. dåse. På dåsen får vi at vide, at det er Double Dry Hopped Oat Cream Double IPA på 8%. Så det er en øl brygget med masser af humle og havre, det skal nok give en fed mundfylde og saftig smag af humle.

Øllet der kommer ud af dåsen er gult som appelsinjuice, og med et hvidt og cremet skum på toppen.

Duft
Supernova 2.0 dufter herligt af tropiske frugter, laktose og juleflæsk (det bløde vingummi med sukker på).

Smag
Øllen har en blød og fyldig mundfylde. Den smager af tropiske frugter som ananas og mango. Jeg kan rigtig fornemme havren og laktosen, der giver øllen dens ultra bløde mundfylde, og smagen af humle der lige kildrer mine smagsløg. Jeg kommer igen til at tænke juleflæsk og den dejlige smag af det, og når det smelter på tungen.

Billede af øllen Supernova 2.0 Christmas DIPA 8%.

Eftersmagen er mild og rund. Det er velsagtens en Double Dry Hopped Oat Cream Double New England IPA (puha) der trods den store mængde af tørhumling (som ikke påvirker bitterheden) ikke er bitter på nogen måde.

Konklusion
Denne specialøl fra norske Monkey Brew er en old school Double New England IPA. Der var engang hvor alle NEIPA’er smagte på denne måde, men nu går trenden i en anden retning, og vi skal igen til at forholde os til den bitre humle.

Jeg er glad for at have smagt Supernova 2.0 Christmas DIPA, der har en herlig duft og smag af tropiske frugter, mild og rund mundfylde og eftersmag der stryger mig med hårene. Det er en rigtig juleøl, der varmer alle de rigtige steder.

4,25 ud af 5 kapsler.

1 kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: