Øltype: Alkoholfri IPA
Alkohol: 0,5% vol (37,5 cl. flaske)
Forhandler: Meny, 5 for 100 kr.
Bedømmelse: 3,75 ud af 5 kapsler.

Så hopper jeg ud i endnu en alkoholfri øl, denne gang en øl fra Royal Unibrews speciaøls-brand Anarkist, som du kan købe i forskellige supermarkeder. Anarkist Hazy IPA er købt i Meny til 5 for 100 kr.

Udseende
Etiketten er meget craft beer-agtig med en mærkelig illustration. På siden af etiketten oplyses ingredienser, dog ikke humlesorterne, og alkoholprocenten selvfølgelig. Ydermere får vi ideen bag øllen på etiketten, hvilket virker meget lovende:

“Denne IPA er alkoholfri. Med ambitionen om at udfordre den forventede tynde smagsoplevelse, har vi skabt en uklar og ufiltreret IPA, brygget med både havre og hvede, der giver øllen fylde. Øllen tørhumles med store mængder amerikansk aromahumle, hvilket giver øllen en lækker tropisk- og citrusfrugtig karakter. Resultatet er en super frisk og frugtig øl.

Det er dejligt at Anarkist taget fat de alkoholfrie øl, og vil udfordre det stereotype billede man har af øltypen.

Øllets udseende er uklart og ufiltreret som lovet, øllet er gul som en New England IPA, og skummet er hvidt og luftigt.

Theodor Schiøzt Brewing Co. – Anarkist Hazy IPA

Duft
Anarkist Hazy IPA dufter ikke af meget, en my citrusagtige fornemmelser stiger op i næsen. Desuden fornemmes en svag duft af malt, der virker lidt hengemt.

Smag
Smagen af humlen er derimod ret tydelig, den smager dog mere af græs og fyrrenåle end tropisk juice. Anarkist Hazy IPA er brygget med havre og hvede for at tilføje mere mundfylde, og det fornemmes da også. I eftersmagen dukker den citrusagtige fornemmelse op, og ender forholdvis bittert og tørt ud.

Konklusion
Jeg synes Theodor Schiøzt Brewing Co. når godt i mål med Anarkist Hazy IPA.
For med en alkoholfri øl til ca. 25 kr på 37,5 cl. gør øllen det godt. Humlen giver en smag af græs, fyrrenåle og lidt citrus. Det er især bitterhumlen der skinner igennem, og som både kan mærkes og smages i eftersmagen. Så hvis du savner lige præcis smagen af humle i din alkoholfrie øl er Anarkist Hazy IPA et godt bud.

3,75 ud af 5 kapsler.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: