Øltype: Imperial Baltic Porter
Alkohol: 11,2% vol. (33 cl. flaske)
Forhandler: Ølsmageren fra Gjøl, 75 kr.
Bedømmelse: 5 ud af 5 kapsler.

Brandy Barrel Aged Imperial Baltic Porter det lyder ondt, gør det ikke? Det synes jeg også. Øllen fandt jeg da jeg sammen med Simon aka Hopdaddy, besøgte Ølsmageren fra Gjøl d. 30/12/22. Vi kom for at interviewe Jesper aka Ølsmageren, smage på et par øl og ikke mindst købe et par stykker til nytåret. Der røg så lige et par stykker i kurven, en masse alkoholfrie øl og også lige 300 Crystal fra O/O Brewing, en farlig Barley Wine lagret på Bourbon fade.

Det er første gang jeg smager på Silver Serien fra Pühaste, og i det hele taget på øl fra Pühaste. Bryggeriet ligger i Estland, og er bedst kendt for deres Silver Serie, der består af øltyper i den tunge ende fadlagret på alskens spiritusfade.

Morphosis Brandy BA (Silver Series) 2022 er brygget i samarbejde med det polske bryggeri PINTA, der er bedst kendt for deres mange gode IPA’er.

Udseende
Så er der voks. Og det skal af, det er altid lidt spændende, men af kom det. Flasken er lækker at kigge på, med sin indpakning i sølv, og sit røde “small batch” stempel. Dette er i øvrigt batch nr. 436.

Øllet er sort som en nat uden stjerner. Det glider lige ned i glasset, med et brunt skum der lige kan svinges op til en halv cm i tykkelse.

Duft
For silvan da, det dufter vildt godt. Det dufter af kokos, ristet malt, lakrids og 80% mørk chokolade. Øllen har en vild sødme, der kræser for min næse.

Smag
Det er længe siden jeg er stødt på en så fløjlsblød mundfylde. Den cremer hele munden til, lægger sig på tænder, tunge og klistrer til læberne.

Fra mundfylden dukker smagen op, og jeg bliver igen kælet for. Morphosis Brandy BA har en stor dybde, hvor smagene af mørk chokolade, brandy, blommer og rosiner i sukkerlage, lakrids, ristet malt, lidt bitterhed og en my af alkohol dukker op.

Pühaste & PINTA – Morphosis Brandy BA (Silver Series) 2022

Og overraskende nok, så er Morphosis Brandy BA vildt afdæmpet på alkoholfronten. Eftersmagen er overhovedet ikke sprittet. Det er en meget afbalanceret øl.

Konklusion
Jeg kan mærke procenterne i kroppen nu, men overhovedet ikke smage dem i øllet. Der er ingen overgearede bevægelser eller alkohol der svinger ud til siden. Det, jeg prøver at sige er, at den er vildt god. Det er en øl i topklasse. Jeg skal vist til at følge Silver Serien lidt mere nøje.

5 ud af 5 kapsler.

1 kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: