Øltype: Pale Ale
Alkohol: 5,5% vol. (50 cl. dåse)
Forhandler: Meny, 25 kr.
Bedømmelse: 2,00 ud af 5 kapsler.

Æble Pale Ale? Albani er gået tilbage til rødderne, og har brygget en klassisk Pale Ale med fynsk æblemost. Er det godt, det vides ikke, men det bliver vi meget klogere på nu.

Udseende
Med sin størrelse på 50 cl., lysegrøn og med ordet æble, kunne man godt tro, at det var en krydsning mellem en Tuborg og en energidrik. Men det er en specialøl, som bryggeriet selv skriver på dåsen.

Øllet er uklar, gult og en anelse grumset. Skummet er hvidt og luftigt.

Duft
Der er hverken æblemost eller Pale Ale aroma over Æble Pale Ale. Den dufter mest af alt af en belgisk tripel, med en tung maltsødme og en ordentlig omgang krydderier fra juleskuffen. Det kan være det æblemosten der spiller mig et puds, men så må de lige stramme sig lidt an, for at få aromaen til at minde bare lidt om øltypen.

Smag
Smagen af malt og julekrydderier fortsætter. Jeg kan måske fornemme meget lidt sød æblemost, og en my af bitterhed i eftersmagen. Men der kæles altså ikke for smagsløgene på nogen måde.

Konklusion
Albani burde igen gå tilbage til rødderne og brygge en helt ny øl, for Æble Pale Ale rammer fuldstændig forbi skiven. Øllen smager okay, og kan drikkes men minder på ingen måder om en Pale Ale, hverken med eller uden fynsk æblemost.

2,00 ud af 5 kapsler.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: