Øltype: Belgian Strong Dark Ale
Alkohol: 10% vol. (33 cl. flaske)
Forhandler: Smagt sammen med Morten.
Bedømmelse: 4,00 ud af 5 kapsler.

Forleden besøgte jeg Morten Christensen. Morten mødte jeg hos Ølsmageren fra Gjøl, vi faldt i snak og fandt ud at vi næsten bor dør om dør. Vi planlagde en øl-date, og en mandag aften kl. 19, inviterede Morten på øl. Ikke noget vildt, som han skrev, bare en øl eller to. Der gik fire timer, og på den tid havde vi delt syv øl fra Mortens vilde ølsamling, hvor min blegner i forhold til. Herunder kan du se de syv øl vi smagte på.

De Struise – Pannepot Reserva 2012, Omnipollo – Lorelei 2020, Alesmith – Speedway Stout 2017, Deya – Entirely Beyond, Brewski – T-shirt, Bevog – Lola, Mort Subite – Gueze Lambic.

De Struise er et Mortens yndlingsbryggerier, og derfor faldt snakken selvfølgelig også på bryggeriet i løbet af aftenen. Vi havde smagt på Entirely Beyond og T-shirt, som er to øl i den humlede ende, og vi skulle nu smage på en ny. Morten spurgte om jeg havde smagt Pannepot før, og til det kunne jeg så svare nej. Derfor syntes Morten at vi skulle smage på Pannepot Reserva 2012.

Pannepot Reserva 2012 er en Belgian Strong Dark Ale. Øllen har ligget på egetræsfade og er på 10%.

Udseende
Denne øl har jeg kigget på mange gange, når jeg har jeg været på shoppetur. Jeg har bare aldrig taget den med hjem, hvorfor ved jeg vist ikke helt.

Etiketten er letgenkendelig og virker meget klassisk og old school. Øllet er dog meget nutidig, og ser ud som det skal. Sort, fyldig er øllet og med et lille lysebrunt skum.

Duft
En duft af ristet malt, kokos, karamel, en lille smule ost og sødme som ved en fuldfed Imperial Stout dukker op af Pannepots dyb. Vi får rigtig sniffet igennem.

Smag
Pannepot Reserva 2012 besidder en medium mundfylde, og en overraskende livlig kulsyre, for en lidt over ti år gammel øl.
Øllen smager af kaffe og chokolade, og vi kan også fornemme egetræsfadet i form af en eftersmag af syrlige grønne æbler. Det giver øllen en form for friskhed, da den ellers vil fremstå meget tung.

Konklusion
Tak til Morten for at jeg måtte smage denne vilde øl. En rigtig klassiker og en øl af den gamle skole.

4,00 ud af 5 kapsler.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: