Øltype: Light – Imperial Pilsner (Guldøl) / Dark – Doppelbock
Alkohol: Light – 9,6% vol. / Dark – 9,5% (33 cl. flaske)
Forhandler: Meny, 12 kr. pr. flaske
Bedømmelse: Light – 2,50 ud af 5 kapsler / Dark – 3,25 ud af 5 kapsler.

Udseende
Light er helt klar og gylden. Smukke bobler stiger til vejrs i øllet, for at ende i den hvide skumkrone.


Med Dark har vi en brun øl i glasset, der minder lidt om cola. Øllet er lettere uklart, og skummet er off-white og skummende.

Duft
Light dufter af ristet malt, korn, karamel og lidt af brød. Dufter selvsagt af en Pilsner, bare på steoider, hvor lidt humlebitterhed også kan fornemmes.

Dark dufter af ristet malt (lidt mørkere malt end Light), karamel og lidt af mørke bær. Alkoholen fornemmes også tydeligt, men øllen er overordnet behagelig at stikke næsen i.

Old Gambrinus Beer Dark er den mørke øl, og Old Gambrinus Beer Light er den lyse øl – men begge øl er på henholdsvis 9,5% og 9,6%.

Smag
Lights mundfylde ganske fyldig med en ordentlig omgang kulsyre til at live øllen op med. Øllen smager mest af malt, korn, karamel og sprit. Eftersmagen er enormt tør, hvor den tørrer hals og tunge til, desuden besidder øllen også en væsentlig bitterhed.

Dark har en fyldig mundfylde, der dog ikke er lige så bastant som Light, selvom Dark er en mørkere øl. Jeg fornemmer endda lidt lethed i mundfylden, og øllen er mere behagelig at drikke.
Old Gambrinus Beer Dark smager af mørk ristet malt, mørk chokolade, kaffe og en snert af let fortyndet solbærsaft findes i eftersmagen.

Rigtige guldøl har gashåndtag. Etiketten er flot og man kan hurtigt afkode, hvilken øl der er tale om. Dog er alkoholprocenten gemt godt væk, og jeg blev oprigtig overrasket over de stærke procenter.

Konklusion
Light er en heftig omgang med en alkoholprocent på 9,6%. Øllen er flot at beskue, men det derfra bliver det hele lidt ensformigt og relativt kedeligt. Old Gambrinus Beer Light smager sikkert bedre end andre guldøl derude, men jeg er ikke rigtig fan.

2,50 ud af 5 kapsler.

Dark kan holde sine procenter i skak, og har ligesom lidt mere at stå imod med. Jeg kan meget bedre forholde mig til denne øl, og nyder den i større grad end jeg gjorde med “Light”-udgaven. Derfor får Old Gambrinus Beer Dark:

3,25 ud af 5 kapsler.

1 kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: