Øltype: Sour – Pastry
Alkohol: 5,5% vol. (50 cl. dåse)
Forhandler: Hos Rune, 50 kr.
Bedømmelse: 2,00 ud af 5 kapsler.

Hvem har puttet grøn frugtfarve i min øl? Det er da ikke Skt. Patricks dag, er det? Nej, det er bare det polske bryggeri Magic Road, der har været igang med den store gryde, og brygget trylledrik.

Evergreen Pretty er brygget med: vand, malt, hvedeflager, kiwipure, laktose, ristede pistacienødder, salt, gær og frugtfarve (så der var frugtfarve i).

Øllen her har jeg været så heldig, at vinde gennem en konkurrence, som ølshoppen Hos Rune afholdte for nogle uger siden. Præmien var “Little Box”, en månedskasse på seks øl til 175,- eks. fragt. Med i kassen var disse seks øl:

Browar Gwarek – A Hundred Percent of Galaxy (7%), Magic Road – Bock Lord Hallelujah (7,4%), Magic Road – Chocolate Bar Series 4: Chocolate & Coconut (9,5%), Magic Road – Evergreen Pretty – Kiwi, Pistachios & Lemon Curd (5,5%), Magic Road – The Riddle (7,5%), Magic Road – We Keep Our Promises (5,5%)

Udseende
Øllen er grøn, det er der slet ingen tvivl om. Dåsen er grøn, og beskriver meget godt hvad øllen indeholder. Dåsen indeholder 50 cl., og der er derfor nok plads til at beskrive indholdet både på polsk og engelsk. Det er fedt, når teksten skrives på engelsk, det gør det hele lidt nemmere at forstå.

Duft
Nu bliver det for alvor mærkeligt. Evergreen Pretty dufter af giftkage eller mazarinkage. Den har den helt rigtige duft af kage i øllet, hvor både laktose og pistacienødder skinner igennem. En del syrlighed kan ligeledes spores.

Smag
Mundfylden er klæg og klæbrig. Det føles som at drikke, den mest industrielle mazarinkage du kan finde, blende den og mixe den med billige multijuice og plastikcitron. Den grønne farve gør heller ikke oplevelsen meget bedre. Det er svært at spore smagen af kiwi (min tunge begynder heldigvis ikke at klø), men en vildt syrlige smag af lemon curd går rent igennem.

Øllen føles tilmed fad og flad i munden, da der heller ikke er nævneværdig kulsyre eller humle til at give øllen lidt liv. Eftersmagen er ekstrem tør og langtrukken. Det hele føles enormt kunstigt.

Konklusion
Jeg havde på sin vis glædet mig til Evergreen Pretty, for jeg har aldrig drukket en grøn øl før, eller smagt noget fra polske Magic Road. Men øllen bliver altså alt for kunstig til min smag. Der er ikke grund til at kage mere rundt i det, jeg giver Magic Road – Evergreen Pretty:

2,00 ud af 5 kapsler.

3 kommentarer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: