Øltype: Pilsner
Alkohol: 2,6% vol. (33 cl. dåse)
Forhandler: Gave fra Morten Christensen
Bedømmelse: 1 ud af 5 kapsler.

Hvordan jeg helt nøjagtig sagde ja til at anmelde Harboes Dansk Light, husker jeg ikke. Det var noget med at min gode ølbuddy Morten, ville give øllen til hans far. Jeg får sagt et eller andet med, at jeg ikke helt havde skiftet bekendtskab med Dansk Light før, og det synes Morten da er synd for mig. Så før jeg får set mig om, har jeg fået øllen, og lovet at anmelde den for Morten. Så here goes…

Udseende
Harboe har ikke brugt lige så meget omhu på dåsen, som de angiveligt har brugt på indholdet. På dåsen står der nemlig: “Dansk light pilsner maltet og brygget med største omhu”. Hvor meget omhu skal snart vise sig.

Øllet der strømmer ud af dåsen, er så pilsnergult som det kan blive. Øllet er gennemsigtig og jeg kan se dovne bobler stige til vejrs. Skummet er hvidt, men cremet og fyldigt er det ikke.

Duft
Malt dufter Dansk Light af. Den er lidt brød-agtig duft med en lille note af vådt pap. Humle er der ikke meget af, mest en sødelig duft af malt.

Smag
Er det danskvand med smag jeg sidder og hælder i røret? For Dansk Light er helt utroligt tæt på oplevelsen af flad danskvand tilsat bitterstof og tørhed (min mund er tør som Sahara). En øl uden reel mundfylde, med en kedelig smag af malt, og en form for bitterhed i eftersmagen, der også bare er utrolig tør. Jeg får en stor trang til at skylle efter med vand.

Konklusion
Tak til Morten for øllen, det var spændende.

Dansk Light er ikke god. Det smager jo af ingenting og så af ubehageligt mange ting. Jeg fornemmer ingen omhu i øllet her.

Og hvem er øllen lige brygget til? Dem der ikke kan lide øl, og som absolut heller ikke kan lide det efter denne, eller nogen der tænker at sådan skal øl smage? Denne øl burde ikke have gang på jord. Det bliver nej tak herfra.

1 ud af 5 kapsler.

1 kommentar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: