Øltype: Berliner Weisse
Alkohol: 4,4% vol. (33 cl.)
Forhandler: FLASK, pris ukendt.
Bedømmelse: 4 ud af 5 kapsler. 

English review below.

OMG jeg elsker hindbær-øl og jeg elsker øltypen Berliner Weisse. Da jeg forleden var en tur i Aarhus, skulle jeg da lige et smut omkring Flask (husk du kan læse min artikel om Flask og deres store åbningsdag her). Martin var at finde i butikken, vi sludrede lidt og han anbefalede mig at købe Sahtipaja – Rött men inte Sött, godt nok en øl jeg aldrig har hørt om, men det var den sidste, så jeg blev “nødt” til at købe den. Da Tripelalehead dagen efter anmeldte øllen og roste den til skyerne, blev jeg kun endnu gladere for at jeg havde købt den.
Og da jeg sidste onsdag afholdte min afstemning om hvilken øl der skulle anmeldes til den efterfølgende dag, lå Sahtipaja på anden pladsen med hele ni stemmer, Munkebo Mikrobryg

Udseende
Mens jeg skænker øllen, bruser der et vældig lyserødt skum op. Det forsvinder dog lige så hurtig som det kom. Øllen er rött, ja hindbærrød. Med det blotte øje kan jeg se hidsige bobler stige til vejrs.

Duft
Mmmm, øllen dufter friskt af hindbær. Det er en sødmefuld aroma, der leder tankerne hen på rødgrød og hindbærbolsjer.

Smag
Uhhhhh! Alt snerper til! Mine øjne blinker ufrivilligt, mens mit kæbeparti vrider sig til højre og venstre.
Wow den er sur, syrlig og helt igennem frisk. Smagen af hindbær er der, bare ikke på den samme måde som duften, der var væsentlig sødere. Det er derimod som at spise umodne hindbær, så surt er det.
Mundfylden er frisk og lækker, godt hjulpet på vej af kulsyren.
Eftersmagen er en blanding af bitter-og syrlighed.

SAMSUNG CSC

Konklusion
Rött men inte Sött er fuldstændig som navnet siger: rød men ikke sød. Den er tværtimod hvinsur, men kulsyren gør øllen drikkelig og tilmed læskende. Trods sine umiddelbare læskende toner, efterlades jeg med en tør hals.
Sahtipaja har brygget en let øl på bare 4,4% abv, der er nem at drikke, når man har vænnet sig til de sure hindbær.

4 ud af 5 kapsler.

Beer Style: Berliner Weisse
ABV: 4,4% (33 cl.)
Bottle shop: FLASK, price unknown.
Rating: 4 out of 5 bottle caps.

The appearance
While I was pouring the beer, the foam was big and fluffy, but after a few seconds, it disappeared. The colour was bright red, and the foam was pink. A beautiful Berliner Weisse.

The aroma
A wild aroma of raspberries and the aroma is sweet as well.

The taste
Wow, Rött men inte Sött is sour! It is like eating tart raspberries.
The mouthfeel is fresh and yet dry. The carbonation is furious and helping me to drink the beer.
The aftertaste is tart and bitter at the same time.

The conclusion
I like Rött men inte Sött though it is an incredible sour Berliner Weisse. The abv is only at 4,4% and makes it easy to drink. It is not as fantastic as Beerbliotek – What’s The Difference Between Marmalade and Jam? #143, who gave me the chills and made me speechless for a long time. But I am quite fond of this too.

4 out of 5 bottle caps.

øl4

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: