Øltype: Imperial Stout
Alkohol: 11,5% vol. (66 cl. flaske)
Forhandler: Mikkeller Bottleshop Aarhus, 240 kr.
Bedømmelse: 5 ud af 5 kapsler.

Igen har Michael og jeg delt en dyr flaske øl. Denne gang delte vi en bourbon fadlagret Imperial Stout fra Cycle Brewing og Against The Grain Brewery – Dos of Hazard.

Dos of Hazard er blend mellem Cycles Rare Dos (Palm Ridge Reserve Whiskey fadlagret) og Againt The Grain & De Molens Bo & Luke (brygget med byg og rug, der først er røget over kirsebærtræ). Dos of Hazard har ligget ni måneder på Kentucky Bourbon fade.

IMG_20180222_150607

Back in March we headed down to fool around at the ole Hunahpu Day. Along the way we ran into one of Florida’s more unexpected breweries, Cycle Brewing. We liked their unconventional attitude towards making gigantic stouts in one of the hottest climates in the U.S., so we decided to put our heads together and make something bigger than either of us could do on our own.

Together in one day, we brewed our infamous smoked imperial stout, Bo & Luke, and their highly sought after imperial stout, Rare Dos. We blended them together to ferment because after all they were ferment-to-be! The imperial combination was named Dos of Hazard and has been aging in Kentucky bourbon barrels for the past nine months.

IMG_20180222_150629

Udseende
Øllets hældes fra den 66 cl store flaske i en tyk sort stråle ned i glasset. Intet lys skinner i gennem denne sorte væske, og på toppen pryder et massivt skum – espressobrunt. Skummet bliver på øllen hele tiden.

Duft
Dos of Hazard dufter af bourbon, røget spegepølse, kaffe og mørk intens chokolade.

Smag
Ved hver eneste tår dukker denne fyldige og fede mundfylde op, der både klistrer til tænder, tunge og læber. Øllet prikker let på tungen og niver lidt i kinderne. Frem bruser smagen af bourbon og vanilje, der bringer lækker sødme med sig.

IMG_20180222_150330

I eftersmagen spiller den hårdt ristede malt med musklerne, og nedtoner de sødmefulde noter af bourbon og vanilje. Sammen med malten dukker lette anstrøg af røg op, og vi sidder igen og tygger på øllen. Dette giver øllen en god bitter finish, som medvirker til at øllen ikke bliver for kvalm.

Konklusion
Dos of Hazard er en øl i perfekt balance. Mundfylden er noget for sig, der er fed og cremet. En lækker duft og smag af bourbon og røg giver Dos of Hazard et dejligt præg.

5 ud af 5 kapsler.

5kapsel

2 kommentarer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: