Øltype: Stout
Alkohol: 8% vol. (50 cl. dåse)
Forhandler: Bestofbeers.dk, sponsoreret. 
Bedømmelse: 2,75 ud af 5 kapsler. 

Duft
Guinness Special Export (GSE) har en sødelig duft af brun farin og rugbrød. En snert af sød finsk lakrids møder ligeledes min næse.

IMG_20180831_205923

Smag
GSE har en medium mundfylde, der ligger sig klægt på tungen. Den klæber let til ganen. GSE smager af sød finsk lakrids, ristet malt og en anelse af vand. Eftersmagen ender tørt ud, faktisk overraskende tørt. Eftersmagen er ikke præget af særlig meget smag, sådan lidt ristet malt og lakrids.

Konklusion
Underligt nok er GSE mindre cremet end den originale Guinness på 4,3% vol., hvor Guinness Speciel Export er på 8% vol. Øllen her smager måske af en lille smule mere end den originale, men smagen bliver for sød og mundfølelsen er for tør og klæg.

00100dPORTRAIT_00100_BURST20180831205853410_COVER

Når jeg en gang imellem rammer The Irish House, så bestiller jeg helst en Guinness Draught, og den behager mig ganske meget. Den er cremet, læskende og dejlig tør. Også har den selvfølgelig en god ristet smag af malt, øllen bidrager ikke med de store indtryk, men det er alligevel en behagelig oplevelse. I en anmeldelse fra d. 4. januar 2013 giver jeg Guinness Draught – 3 ud af 5 kapsler.

Jeg synes ikke rigtig, at Guinness Special Export kan svinge sig op på 3 kapsler. Derfor får øllen:

2,75 ud af 5 kapsler. 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: