Øltype: Russian Imperial Stout
Alkohol: 10% vol. (33 cl. flaske)
Forhandler: Vinshoppen Vejgaard, købt i 2015. 
Bedømmelse: 3 ud af 5 kapsler. 

I 2015 da jeg var flyttet til Øgadekvarteret i Aalborg, var jeg en dag ude og gå en lille tur. I Vejgaard støder jeg på Vinshoppen, og spotter et par øl fra Coisbo Beer. Jeg købte så Four og Astoria Black en Imperial Stout på 8%, som jeg gav 2 ud af 5 kapsler.
Derfor tænkte jeg, at Four måske godt kunne klare et par år på bagen, og det fik den så lige indtil i aften, hvor den er blev valgt af jer min læsere.

IMG_20180902_195951

Duft
Four dufter altså lidt mærkeligt, som er øllen brygget med enebær. Men det er ikke enebær, men derimod ingefær, citrongræs og rosenknopper. Selv med tre til fire år på bagen, har duften af ingefær ikke fortaget sig. Det er det eneste, jeg kan dufte og det er simpelten for forstyrrende. En snert af ristet malt kan jeg dog godt dufte. Men helt ærligt, hvorfor skal der nu ingefær i en Russian Imperial Stout?
Stovt spørger om selv det samme i en anmeldelse fra 2013, så øllen har været længe i vælten.

IMG_20180902_195929

Smag
Four’s mundfylde er på en gang vandet og fyldig. Ligeså snart øllet synkes dukker smagen af ingefær op, der så bliver overtaget af en smag af Blå Galoj (pastillen). I eftersmagen ligger ingefær og lakrids og battler med hinanden. Det hele føles tørt og klægt i ganen og på tænder og tunge.

Konklusion
Måske skulle Four have haft yderligere tre år i flasken, inden smagen af ingefær ville fortage sig. Det er ikke til at vide.
Four er trods alt lige en my bedre end Astoria Black, men det er ikke meget. Jeg vil være gavmild og give Four – 3 ud af 5 kapsler, da den alligevel smager lidt af Russian Imperial Stout, og at den tilmed ikke er udrikkelig. Men det er stadig en mærkelig kop te!

3 ud af 5 kapsler. 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: