Øltype: Imperial Stout
Alkohol: 12% vol. (33 cl. dåse)
Forhandler: Bestofbeers.dk, 65 kr.
Bedømmelse: 4,75 ud af 5 kapsler.

Amundsen brygger kage-øl. Altså øl der smager af kage. Jeg har tidligere anmeldt Cookie Monster Bourbon Barrel Aged, der i den grad smagte af kage. Så meget af den indkasserede 5 ud af 5 kapsler.
Bestofbeers.dk har lige nu en del af Amundsens kage-øl i butikken, hvor jeg købt et par stykker af dem. Så hvis du også elsker søde Imperial Stout, der smager af kage, så skal du ikke snyde dig selv for Amundsens take på Pastry Stouts.

Udseende
Amundsens dåser er altid fede at kigge på, og fantasien kommer hurtigt i omdrejninger, når der skal skydes billeder med øllet i fokus.
Pecan Psychosis Bourbon BA er sort og flyder langsomt ud af dåsen, der åbnes som en dåse tun. Skummet er beige og cremet men tyndt.

Duft
Pecan Psychosis Bourbon BA er en Imperial Stout brygget med pecannødder og ahornsirup, hvor den derefter har ligget på bourbonfade.
Øllen dufter af ahornsirup og pecanpie. Jeg kan fornemme duften af brændt karamel og luftig marengs og en svag aroma af bourbon.

Smag
Pecan Psychosis Bourbon BA har en fløjlsblød mundfylde. Det er som at drikke fløde.
Øllen smager af karamel, ahornsirup, chokolade og ristet malt. Det er en klæg øl, der klistrer til tænder og gane. Det er en ret tung sag at komme igennem.
Øllen bliver dog hjulpet lidt på vej i eftersmagen, hvor der dukker en anelse bitterhed og bourbon op.

Konklusion
Pecan Psychosis dufter godt, men duften vælter mig ikke bagover. Smagen er også lige en tand til den søde side, og bliver nok en anelse for klæg i det lange løb. Jeg kan dog overhovedet ikke smage øllens 12%, som gemmer sig rigtig godt.

4,75 ud af 5 kapsler.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: