Øltype: Oatmeal Stout
Alkohol: 5,5% vol. (50 cl. flaske)
Forhandler: Ølhandleren, sponsoreret af Fanø Bryghus.
Bedømmelse: 2,75 ud af 5 kapsler.

Tak til Fanø Bryghus for at sponsorere mig tre af deres øl. Tilbage i januar modtog jeg: Gorm The Old – Imperial Chocolate Stout, Three Graces – Belgian Tripel og Full Danish Breakfast – Oatmeal Stout.

Udseende
Full Danish Breakfast er en Oatmeal Stout, en øl brygget med havre. Derfor er etiketten illustreret med en musselmalet Royal Copenhagen skål, med dertilhørende havregrød.
Men øllets indhold minder langt fra om havregrød, og vi kommer i stedet til at tænke på kaffe. Derfor kunne vi godt have tænkt os en dampende varm kop kaffe illustreret på etiketten i stedet for skålen.

Og nu til øllet. Full Danish Breakfast skummer helt vildt. Skummet er cremet og fyldigt, og gør det næsten umuligt at komme ned til øllet. Kaffen – øh øllet er sort og uigennemtrængeligt.

Duft
Full Danish Breakfast dufter af kaffe, og rigtig meget af kulsyre. Det er lige så det stikker og prikker i næsen, som sad vi med en cola. Udover kaffe og kulsyre, fornemmer vi en sød duft af malt og muscovado-sukker.

Smag
Full Danish Breakfast har en spinkel mundfylde, trods de store mængder havre øllet er brygget med. Igen møder vi kulsyren, der får øllet til at føles vandet.
I eftersmagen kan vi lige smage sødmen fra sukret, samt bitterhed fra malt og humle. Især den hårdt ristede malt afgiver megen bitterhed til øllet.

Konklusion
Full Danish Breakfast smager hverken af havregrød eller kaffe. Det er en bitter og kulsyreholdig øl, der skulle have fat mere fyldighed og mindre kulsyre for virkelig at kunne trække det komplette danske morgenbord hjem.
Full Danish Breakfast skal dog have cadeau for det musselmalede skål og de feminine træk.

2,75 ud af 5 kapsler.

2 kommentarer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: