Øltype: Flanders – Sour Red Ale
Alkohol: 8,4% vol. (37,5 cl. flaske)
Forhandler: Peder Gammelmark, Ugly Duck Brewing Co. – sponsoreret.
Bedømmelse: 3,50 ud af 5 kapsler.

Tak til Peder Gammelmark fra Ugly Duck Brewing Co. for at sende mig denne øl. I december modtog jeg ni øl fra Peder, som en lille julegave til mig og bloggen. Ni øl, hvoraf de otte er juleøl og den ene en helt almindelig Imperial Stout lagret på romfade.

Fra venstre: Bryggeriet Frejdahl – Jotun, Bryggeriet Refsvindinge – AZ Ale No. 24, Bryggeriet Vestfyen – Willemoes Julebryg & Jule Ale, Ugly Duck Brewing – Rio Grande Blood Rum Ball Edition & X-mas Anomali Barrel Aged Sour Red Ale & Hoppy Christmas, Indslev Bryggeri – Jule Hvede & Frederiks Jul.

Udseende
Lige siden jeg modtog pakken med øl fra Peder Gammelmark og Ugly Duck Brewing Co. har jeg glædet mig til at smage på X-mas Anomali. Øllen har base i Indslev Bryggeris Julehvede, som blev blandet med tre forskellige bakterierkulturer i form af: brettanomyces, lactobacillus og pediococcus. Alt sammen for at fremmane denne særegne syrlige smag. Til sidst lå øllen på rødvinsfade i 26 måneder for at modnes yderligere.

X-mas Anomali kommer i en flot grøn flaske på 37,5 cl. Etiketten er gennemsigtig med hvid tekst, der er nem at læse.
Ud af flasken kommer en rødlig øl, der tydeligt bærer præg af baseøllen Julehvede. Skummet er cremet og hvidt.

Duft
X-mas Anomali dufter af stald, bær og eddike.

Smag
Første tår er sur og det niver lidt i kæberne, men som jeg sidder og nipper øllet, bløder den ligesom op.
Mundfylden er let og følelse en anelse vandet. Her spiller øllets syrlig karakter ind, og giver mig fornemmelser af juice, en æblejuice. Øllen smager både sødt, surt og eddikeagtig. Eftersmagen er ret tør, og en krads fornemmelse hænger længe i halsen.

Konklusion
X-mas Anomali slår ikke benene væk under mig, som Brabant gjorde det, da jeg smagte øllen til Nordic Brew Festival i Frederikshavn. Brabant er det tætteste man kommer på en Rodenbach-klon på dansk jord, mens X-mas Anomali ikke er der helt. Øllen har ikke samme kompleksitet, og så synes jeg at maltbasen fra Julehvede skinner for meget igennem, og gør øllen for sød.
Ugly Duck Brewing Co. skal dog have cadeau for at brygge en Sour Red Ale, det er nemlig ikke helt nemt. Jeg glæder mig til at få smagt på de andre sure øl som Ugly Duck har brygget.

3,50 ud af 5 kapsler.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: